Smokkelaar eet eigen gesmokkelde heroïne tot twee keer toe op

Beeld ter illustratie
iStock Beeld ter illustratie
Een drugssmokkelaar is wel zeer ver gegaan om uit de handen van het gerecht te blijven. De man at de heroïne die hij even daarvoor ontlast had opnieuw op.

Op 23 november van vorig jaar werd een Afrikaanse man die net was afgestapt van een vlucht uit Adis Abbeba gecontroleerd door de douane. Omdat hij naar eigen zeggen niet kon urineren moest een CT-scan duidelijkheid brengen over zijn reismotief. Hieruit bleek dat hij verschillende boleta's in zijn lichaam had. Deze moesten natuurlijk uit het lichaam dus was het wachten op het moment dat de man naar het toilet moest gaan. Toen het eindelijk zo ver was vond de man er echter niets beter op dan de bolletjes opnieuw in te slikken. Op deze manier dacht hij nog een waterkans te hebben om er zonder straf vanaf te komen. Uiteindelijk moesten de drugs operatief verwijderd worden. In totaal bleek het te gaan om maar liefst 400 gram aan heroïne. De man had niet door dat hij een groot risico had genomen met de smokkel. Indien nog maar 1 boleta was opengegaan had hij de reis niet overleefd.

Procedurefout

De ironie van het lot wil dat de man uiteindelijk toch niet lang in de gevangenis heeft moeten zitten. De gevangenisdirecteur vergat immers het aanhoudingsbevel binnen de correcte termijn te betekenen aan de man.  Daarom moest hij worden vrijgelaten. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij zijn kat stuurde naar zijn rechtszaak en dus bij verstek werd berecht. Het parket vorderde niettemin een effectieve celstraf van 36 maanden. De kans is miniem dat hij deze zal uitzitten. 
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rudy Van Praet

  De gevangenis directeur heeft hij zoveel aan zijn hoofd??? Een C4 zou moeten klaar liggen voor die man..

 • dirk van bogaert

  Ja weeral typisch dat Belgische gerecht he.criminelen komen er goe vanaf( procedure fouten)maar de gewone werkmens kan altijd wel betalen als men eens betrapt wordt op eens te snel rijden.geen procedure fouten hier!!!

 • Don Tessers

  De vraag mag gesteld worden of er nog (des)kundigheid bestaat, zowel in België als in Nederland waar gelijksoortige fouten gemaakt worden.

 • Freddy Van de Velde

  Oe kan da nu ?

 • Mark Wijgers

  Haha .... het gerecht in België ... niet moeilijk dat de drugs via dit land Europa binnenkomen .