Sam Gooris, aardappelen en hopelijk modder op 9de Patattencross

De organisatoren tellen af naar volgend weekend.
Foto Marc Baert De organisatoren tellen af naar volgend weekend.
In de buurt van het voetbalveld van SK Nossegem vindt komend weekend de negende editie van de Patattencross plaats. Naast tal van veldritwedstrijden en een hoop aardappelen zal Sam Gooris voor ambiance in de feesttent zorgen.

De Patattencross is al aan zijn negende editie toe. Nadat vorig jaar nagenoeg alle records qua aantal deelnemers verbroken werden, wil de organisatie het dit jaar minstens even goed doen. Op zaterdag is het traditioneel aan de jeugd. Zo wordt om 13 uur het startschot van de eerste wedstrijd gegeven. De miniemen 8 jaar mogen de negende editie van de Patattencross op gang fietsen. Nadien springen ook de 9-, 10-, 11-, 12-, 13- en 14-jarigen op de fiets.


Op zondag staan met de Masters A, B en C, de nieuwelingen, de amateurs en de juniors nog verschillende wedstrijden op het programma. Nieuw dit jaar zijn de wedstrijden van de dames jeugd en de dames internationalen. Het hoogtepunt is de wedstrijd van de elite zonder contract en de beloften, die om 16 uur aan de start verschijnen. Afsluiten doet de organisatie ook dit jaar met de gentlemen's cross. Zoals de traditie het wil, krijgt elke deelnemer een zakje met vijf kilogram Nossegemse aardappelen van groente- en fruitwinkel Het Hoeveke. Renners die het podium halen, krijgen een doos grondwitloof van landbouwbedrijf Bergen uit Nossegem. Het ruim twee kilometer lange parcours werd licht gewijzigd. Zo is er een lastige, nieuwe helling.


In de feesttent staan optredens van de Koninklijke Fanfare De Eendracht (14 uur) en Sam Gooris (18 uur) gepland. Dj Jo draait dan weer tot middernacht plaatjes. Op zaterdag is de toegang tot het terrein gratis, op zondag betalen bezoekers 7 euro. (RDK)