Rechter mild voor huilende vader die dochter sloeg

illustratiebeeld: justitiepaleis
Baert Marc illustratiebeeld: justitiepaleis
Een dertiger uit Zaventem is zonder straf weggekomen voor het slaan van zijn dochter. De man kreeg de opschorting voor slagen en verwondingen aan zijn 11-jarige dochter. 

Vorige maand had de man ter zitting huilend ontkend dat hij haar had aangeraakt. Dat geloofde de rechter niet want hij werd wel veroordeeld. Toch ging de rechtbank niet zo ver om hem een celstraf van 6 maanden met uitstel, wat het openbaar ministerie gevorderd had, te geven. “De verstandhouding met het kind is nog steeds zeer goed. Dit was een geïsoleerd geval”, klonk het in het vonnis. Op 24 mei 2017 lege de moeder van het kind klacht neer tegen A.E.. Het meisje had immers ernstige verwondingen aan beide handen. “Gevallen van een speeltuig”, had ze op school en in het ziekenhuis gezegd. Volgens de moeder, hierin gesteund door haar vader die naar eigen zeggen getuige was van de feiten, had A.E. haar meermaals met een stok op de handen geslagen. Het meisje had immers een vermanende nota in haar agenda gekregen en dat was niet naar de zin van haar vader. De man zou haar 19 keer op de rechterhand en 18 keer op de linkerhand geslagen hebben.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.