Oud-leiding scouts zet Streekbierenweekend opnieuw op de kaart

NA JAAR AFWEZIGHEID KEERT SUCCESVOL EVENEMENT TERUG

Deze oud-leiders van de scouts blazen het populaire evenement nieuw leven in.
Foto Lukas Deze oud-leiders van de scouts blazen het populaire evenement nieuw leven in.
Eén jaar hebben de bierliefhebbers het zonder Streekbierenweekend in Nossegem moeten doen, maar op 13 en 14 oktober keert het succesvolle evenement dan toch terug. De oud-leiding van de Zaventemse scouts neemt de organisatie op zich, nadat de 'Vrienden van het Bier' er vorig jaar mee stopten wegens te weinig bestuursleden. De opbrengst gaat naar de nieuwe scoutslokalen.

Omdat de Vrienden van het Bier slechts met twee bestuursleden over bleven, werd in juni vorig jaar beslist om het Streekbierenweekend niet langer te organiseren. Nochtans lokte het evenement, dat twaalf keer georganiseerd werd, jaarlijks zowat 300 bierliefhebbers naar zaal De Koperen Kraan in Nossegem. "Het is met pijn in het hart dat we deze vereniging en het Streekbierenweekend stop moeten zetten, maar zo kunnen we niet meer verder", klonk het toen bij bestuurslid Steven Crabbé. En dus moesten de bierliefhebbers het vorig jaar zonder Streekbierenweekend stellen.

Nieuwe lokalen

Maar nu keert het evenement dan toch terug. Het is de oud-leiding van de Zaventemse scouts die zijn schouders onder het bierweekend zet. "We vonden het allemaal bijzonder jammer dat het Streekbierenweekend, dat jaarlijks toch een pak volk lokte, voorgoed verleden tijd zou zijn", zegt medeorganisator Stef Andries. "Bovendien zochten we nog een manier om wat geld in te zamelen voor de inrichting van de nieuwe scoutslokalen. De keuze was dan ook snel gemaakt om opnieuw een Streekbierenweekend te organiseren. Daarmee slaan we meteen twee vliegen in één klap: de bierliefhebbers kunnen opnieuw genieten van enkele lekkere bieren en de scouts krijgen een extra centje voor de aankoop van onder meer verf en meubels."

De Koperen Kraan

Het eerste (of is het het dertiende?) Streekbierenweekend wordt op vrijdagavond 13 en zaterdag 14 oktober georganiseerd.


"Al een jaar speelden we met het idee om dit te doen, al dreigde ons plan even in het water te vallen", legt Stef Andries uit. "We wilden het evenement - net zoals onze voorgangers - in zaal De Koperen Kraan organiseren, maar die brandde in april af. Gelukkig vonden we met Hoeve Nothengem alsnog een nieuwe locatie. Het is de bedoeling om het Streekbierenweekend vanaf nu elk jaar te organiseren. In de toekomst zal het trouwens verhuizen naar de nieuwe scoutslokalen in de Imbroekstraat in Zaventem."

Nadruk op lokale bieren

Aan het concept van het Streekbierenweekend verandert weinig.


"Ook wij serveren tussen de 20 en de 30 (lokale) bieren", verduidelijkt de medeorganisator nog. "Op vrijdagavond komt dj Steff plaatsjes draaien, al zal het zeker geen fuif worden. Op zaterdag staat de lokale rockband Touchwood op ons podium. Die avond serveren we ook huisgemaakte chili con carne, die weliswaar op voorhand besteld moet worden. We mikken op 200 à 300 bierliefhebbers."