Ongeval met vijf voertuigen op E40

De schade aan de wagens was groot. Alledrie de rijstroken richting Brussel werden versperd, wat een gigantische file veroorzaakte.
Nick Dierickx De schade aan de wagens was groot. Alledrie de rijstroken richting Brussel werden versperd, wat een gigantische file veroorzaakte.
In de avondspits kwam het gisterenavond even na 20 uur tot een botsing tussen maar liefst vijf voertuigen op de E40 ter hoogte van Sint-Stevens-Woluwe. Een bestuurder zat even gekneld en de brandweer moest ter plaatse komen om het slachtoffer veilig uit de auto te bevrijden.

"Vijf inzittenden raakten in het ongeval gewond, maar het ging gelukkig om maar lichte verwondingen", bevestigt de wegpolitie.


Hoewel twee ziekenwagens uitrukten om de lichtgewonden naar het ziekenhuis af te voeren voor verzorging, was er vooral veel blikschade. "De vijf auto's reden elkaar om iets na 20 uur in de file aan. Een van de chauffeurs had moeilijkheden om uit de wagen te geraken, maar de brandweer verloste de man uit zijn netelige positie" aldus de politie. Op een gegeven moment waren alledrie de rijstroken in de richting van Brussel versperd, toen de hulpdiensten de voertuigen wegtakelden en de passagiers veilig in de ziekenwagens overhelde. Zo ontstond een immense file.


Ook het opruimen van de brokstukken nam nog geruime tijd in beslag, waardoor de rechterrijstrook gesloten bleef. Uiteindelijk kon het verkeer omstreeks 22 uur weer normaal verderrijden. (DCFS)