Nog meer ruimte voor farma op Brussels Airport

Op Brucargo heeft de farmaceutische sector nu al een prominente rol.
kos Op Brucargo heeft de farmaceutische sector nu al een prominente rol.
Nu al is Brussels Airport een voorkeursluchthaven voor transport van temperatuurgevoelige producten zoals geneesmiddelen, en die rol zal in de toekomst nog versterkt worden. Op de cargozone maakt men namelijk 100 miljoen euro vrij voor de bouw van nieuwe logistieke gebouwen, waarvan de helft geschikt zal zijn voor temperatuurgevoelige goederen.

Ons land is een belangrijke hub in Europa en in de wereld voor export van geneesmiddelen en vaccins. “Het is mede dankzij de investeringen van de logistieke partners, zoals Brussels Airport Company, dat België een voorkeursland voor farmaexport is”, zegt Catherine Rutten, ceo van pharma.be, koepelorganisatie van farmaceutische bedrijven in ons land. “Daardoor kan ons land ook een rol vervullen op het gebied van de wereldwijde volksgezondheid.”

100 miljoen euro

Brussels Airport ontwikkelde de voorbije jaren verschillende producten en diensten op maat van de farmaceutische sector en dat viel wereldwijd in de smaak. Zo is er internationale interesse in de Airside Pharma Transporter, een voertuig dat een meetbare, constante temperatuur garandeert op het tarmac voor de producten aan boord. 

De komende jaren investeert Brussels Airport 100 miljoen euro in de constructie van ultramoderne logistieke gebouwen van 100.000 vierkante meter in de cargozone. De helft van deze infrastructuur zal geschikt zijn specifiek voor het afhandelen van hoogwaardige en temperatuurgevoelige goederen, zoals farmaceutische producten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.