Jong CD&V wil 'Hoek van het Kind' in oud schoolgebouw

Jong CD&V-voorzitter Pieter-Jan Crombez aan de oude gemeenteschool.
Foto Lukas Jong CD&V-voorzitter Pieter-Jan Crombez aan de oude gemeenteschool.
Jong CD&V roept het schepencollege op om een 'Hoek van het Kind' in te richten in de oude gebouwen van gemeenteschool Hoek. "Zo zou de bestaande gemeentelijke kribbe er kunnen uitbreiden", klinkt het. Burgemeester Ingrid Holemans (Open Vld) wil de site echter verkopen.

Vandaag verhuizen de zowat 320 leerlingen van gemeenteschool Hoek naar het nieuwe gebouw op de hoek van de Desmedtstraat en de Diegemstraat. In het oude schoolgebouw in de Desmedtstraat krijgt vzw De Zoekmand, die jaarlijks ongeveer negenhonderd voedselpakketten verdeelt, tijdelijk onderdak. Ook enkele personeelsleden van de diensten Onderwijs en Kinderarmoede krijgen hier een tijdelijk onderkomen.

Weinig ruimte

Jong CD&V vraagt het schepencollege nu echter om een 'Hoek van het Kind' in het schoolgebouw op te richten. "Er is in onze gemeente een permanente vraag naar uitbreiding van onze scholen", zegt voorzitter Pieter-Jan Crombez. "Maar dan moet de gemeente wel helpen bij het zoeken naar gepaste terreinen. Je krijgt een school niet zomaar in een buurt ingeplant, en de beschikbare ruimte in onze gemeente is schaars. Daarom is het cruciaal dat onderwijslocaties niet zomaar verkocht worden. Samen met de scholen kan de gemeente een strategisch plan opmaken voor de site van school Hoek. Het gebouw zou ook geschikt kunnen zijn voor de uitbreiding van de nabijgelegen kribbe Jannemieke."


Burgemeester Ingrid Holemans ziet dat echter niet zitten. "Eerst en vooral is een uitbreiding van het kinderdagverblijf niet nodig", klinkt het. "Bovendien hebben we bij het begin van deze legislatuur beslist om de site te verkopen, en daar wijken we ook nu niet van af. Om de vele projecten in onze gemeente te kunnen realiseren, moet er namelijk ook geld in het laatje komen." (RDK)