Gemeente plaatst digitale informatieborden om evenementen aan te kondigen

De digitale borden geven sinds vrijdag informatie over activiteiten in de gemeente aan.
rv De digitale borden geven sinds vrijdag informatie over activiteiten in de gemeente aan.

Op het Quitmannplein ter hoogte van het station van Zaventem, aan Park Mariadal, op het kruispunt van de Eversestraat met de Leuvensesteenweg in Sint-Stevens-Woluwe en op diezelfde steenweg ter hoogte van rusthuis Ter Burg in Nossegem prijken sinds vrijdag grote digitale infoborden. Die moeten inwoners informatie geven over evenementen van de gemeente en van cultureel centrum De Factorij.

“De beslissing om de digitale borden aan te kopen werd kort na de coalitievorming genomen, maar de zoektocht naar de geschikte borden nam heel wat tijd in beslag”, zegt bevoegd schepen Luk Vander Elst (N-VA). “We trokken onder meer naar Nederland om enkele borden te bezichtigen. Bovendien moesten we de begroting nog verschillende keren aanpassen alvorens we de infoborden konden kopen. Maar vanaf nu zullen ze behalve gemeentelijke evenementen of voorstellingen in De Factorij ook activiteiten van verenigingen aankondigen. Ook zullen we er dringende (veiligheids)informatie op laten verschijnen.”

In totaal kocht de gemeente vijf borden aan. De eerste vier werden al geplaatst, het vijfde infobord wordt binnenkort langs de Mechelsesteenweg in Sterrebeek geplaatst. In totaal maakte de gemeente 250.000 euro vrij voor dit project.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Iris Elbers

    Fijn dat u hier iets over schrijft maar u zou op z'n minst toch wel kunnen vermelden dat de foto het werk het werk is van iemand anders, niet? Krediet geven aan wie het toekomt!