Drie kunstenaarsgraven voorlopig beschermd

Het graf van Victor Servranckx werd voorlopig beschermd.
Onroerend Erfgoed Het graf van Victor Servranckx werd voorlopig beschermd.
Drie kunstenaarsgraven – twee in Zaventem en één in Machelen – worden voorlopig beschermd door Vlaams minister-president en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed.

Op het kerkhof van Sint-Stevens-Woluwe krijgt het graf van beeldhouwer Oscar De Clerck een voorlopige bescherming, op het kerkhof van Nossegem is dat het geval bij het graf van beeldhouwer Pieter Braecke en op de begraafplaats van Diegem gaat het om het graf van kunstschilder, beeldhouwer en architect Victor Servranckx. “Vlaamse kunstenaars staan internationaal hoog aangeschreven”, zegt minister Geert Bourgeois (N-VA). “De bewaring van hun nagedachtenis gebeurt niet enkel door het tonen van hun kunstwerken maar ook door het bewaren van hun graven. Daarom worden de graven van de toonaangevende beeldhouwers, schilders en architecten die in de twintigste eeuw in de Vlaamse Rand werkten een voorlopig beschermd.”

Ook het graf van Oscar De Clerck geniet een voorlopige bescherming.
Onroerend Erfgoed Ook het graf van Oscar De Clerck geniet een voorlopige bescherming.

De gemeentebesturen organiseren binnenkort een openbaar onderzoek, waarbij iedereen de kans heeft om opmerkingen of bezwaren kenbaar te maken. Binnen negen maanden beslist minister-president Bourgeois tot slot over de definitieve bescherming.

In Nossegem wordt tot slot het graf van Pieter Braecke beschermd.
Onroerend Erfgoed In Nossegem wordt tot slot het graf van Pieter Braecke beschermd.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.