Bord geeft beeld van bewoners op hun wijk weer

Een groep bewoners van de Fabrieksstraat bij het bord.
Foto Lukas Een groep bewoners van de Fabrieksstraat bij het bord.
In de Fabrieksstraat in Zaventem is gisteren een groot bord ingehuldigd waarop te zien is wat de bewoners van hun wijk vinden. Het bord is voortgevloeid uit een bevraging van verschillende bewoners en werknemers in de vele bedrijven.

"De Fabrieksstraat telt enerzijds heel wat huizen, maar er zijn ook verschillende bedrijven gevestigd", zegt Maud Willemen van architectenbureau Studio Surplus, dat de bevraging gehouden heeft. "Wij hebben heel wat mensen bevraagd over wat zij vinden van hun wijk en of ze vrezen voor de zogenaamde verbrusseling. Hun bevindingen werden samengevoegd en waar mogelijk in het grote bord verwerkt."


Uit de bevraging bleek dat bewoners het jammer vinden dat er minder evenementen in de wijk georganiseerd worden. De affiches op het bord verwijzen daarnaar. "De verwijzing naar het metrostation kwam er dan weer omdat de inwoners een gebrek aan openbaar vervoer in hun omgeving hekelen." Het bord blijft nog enkele weken in de straat staan. De opmerkingen van de bewoners worden overgemaakt aan Ruimte Vlaanderen. (RDK)