Binnenspeeltuin mikt ook op volwassenen

BOWLEN EN LASERSHOOTEN IN LEGENTURIA

Lou en Sam proberen op dit speeltuig te blijven zitten.
Nick Dierickx Lou en Sam proberen op dit speeltuig te blijven zitten.
De grootste binnenspeeltuin van Brussel en Vlaams-Brabant is in Zaventem geopend. Opvallend: Legenturia is niet alleen voor kinderen een paradijs. Ook volwassenen kunnen er zich volop in uitleven.

Na vier jaar zoeken naar een geschikt pand voor hun binnenspeeltuin openden Joachim De Munck (38) en Sophie Boeykens (37) uit Koningslo op 12 september Legenturia langs de Weiveldlaan in Zaventem. De binnenspeeltuin is 5.500 vierkante meter groot en is daarmee de grootste van Brussel en Vlaams-Brabant. Binnenin oogt alles heel sprookjesachtig, een beetje vergelijkbaar met het pretpark De Efteling in Nederland. "We hebben er dan ook twee dagen achter de schermen kunnen kijken", zegt Joachim.


"Daarnaast heb ik ook twee weken als hulpje in een grote binnenspeeltuin in Duitsland gewerkt. Daar heb ik uiteraard heel veel uit geleerd."


Ondertussen staan Joachim en Sophie al bijna drie weken in hun eigen binnenspeeltuin in Zaventem. "Voor de kinderen zijn er heel wat activiteiten", klinkt het. "Ze kunnen verschillende beroepen beoefenen, er is een grote klimkooi van vier verdiepingen, ze kunnen goochelshows bijwonen en er zijn heel wat Arcade-spelletjes die ze kunnen spelen. Daarnaast heeft mijn vrouw zelf heel wat spelletjes verzonnen die de kinderen in de middeleeuwse huisjes kunnen spelen."

De bowlingbaan van Legenturia.
Nick Dierickx De bowlingbaan van Legenturia.

Herman Van Rompuy

Maar ook volwassenen zullen zich niet vervelen bij Legenturia. "Voor hen is er onder meer led-bowling, zorbvoetbal (waarbij voetballers in een opgeblazen bal gestoken worden, red.), en lasershooten in de klimkooi. Voorts beschikken we over een grote theaterzaal waarin feestjes georganiseerd kunnen worden. We mikken daarmee ook op ondernemingen, want het is de ideale plaats voor bedrijfsfeestjes. Met 300 zitplaatsen of 700 staanplaatsen kan er al heel wat volk binnen."


De officiële opening vindt op zaterdag 17 oktober plaats. Onder meer Herman Van Rompuy, die een Haiku voor de binnenspeeltuin schreef, komt langs. De binnenspeeltuin is op woensdagmiddag van 13.30 tot 18 uur open, op vrijdag van 16 tot 20 uur en op zaterdag en zondag van 10 tot 19 uur. De toegangsprijs voor kinderen bedraagt 9,50 euro, ouders betalen 3 euro.