'Gentlemen' ploegen door de modder op negende Patattencross

Bij de Gentlemen's Cross draait het niet om winnen, maar om het plezier.
Foto Dierickx Bij de Gentlemen's Cross draait het niet om winnen, maar om het plezier.
Ondanks het mindere weer, dat het parcours op sommige plaatsen bijzonder zwaar maakte, werd de negende editie van de Patattencross een absolute voltreffer. In de tent maakte Sam Gooris er dan weer een feestje van.

Zowel op zaterdag als zondag werden tal van wedstrijden gereden. Zaterdag was het vooral aan de jeugd, zondag stonden onder meer de nieuwelingen, junioren, beloften en elites zonder contract op de pedalen. Maar voor de inwoners van Nossegem was het vooral uitkijken naar de traditionele Gentlemen's Cross. Die wedstrijd stond open voor iedereen die ouder is dan 18 jaar en een eigen fiets heeft. In totaal sprongen 64 'gentlemen' op de fiets om zich een weg doorheen de modder te banen. Zoals de traditie het wil, kreeg elke deelnemer een zak met vijf kilogram Nossegemse aardappelen van groente- en fruitwinkel Het Hoeveke. Renners die het podium haalden, kregen bovendien een doos grondwitloof van het lokale landbouwbedrijf Bergen.


Na afloop verhuisde het volksfeest naar de grote tent, waar Sam Gooris het mooie weer maakte op het podium. Nadien nam dj Jo het over. (RDK)