Paul Ibou opent nieuw atelier

Paul Ibou met enkele van zijn werken.
Foto Benoit De Freine Paul Ibou met enkele van zijn werken.

Na zich drie jaar ontfermd te hebben over zijn zieke echtgenote, Liliane Staal, opent ontwerper en kunstenaar Paul Ibou (76) dit weekend zijn nieuw atelier in Pulderbos. "Tijdens mijn loopbaan waren vijf kunstvormen voor mij belangrijk: logo's, affiches, boeken, beelden en schilderijen. In alle vijf heb ik de top bereikt maar weinig van mijn ontwerpen zijn gesigneerd. Daarom weten weinig mensen wat ik bereikt heb", vertelt hij.


Toch bracht zijn beroep Ibou in 74 landen, heeft hij vier grote beelden in China staan, won hij staatsprijzen in Polen en China, verspreidde hij meer dan 100.000 boeken in Japan over grafische vormgeving en design en is hij de ontwerper van 400 logo's waaronder die van PMU, Ovam, de provincie Antwerpen en de Bouwunie.


Paul Ibou heeft een moeilijke periode achter de rug. In januari overleed zijn vrouw. "Ik heb haar drie jaar in alles bijgestaan waardoor ik eigenlijk artistiek ben stilgevallen. Maar ik zit met een gigantische stock aan kunstwerken die ik nu wil tonen en verkopen. Nu wil ik nog twee jaar spetterende werken maken."


Wie de werken van Paul Ibou wil ontdekken, is vandaag en morgen welkom in zijn atelier aan de Elzenstraat 65 in Pulderbos. Een bezoek is ook nog mogelijk op 16 en 17 mei. (FSL)