Nu ook dampshop in Zandhoven

Veerle Vandepitte van de Vaporshop.
Foto De Freine Veerle Vandepitte van de Vaporshop.

Aan de Ringlaan in Zandhoven opende onlangs een zogenaamde 'dampshop', een speciaalzaak voor 'dampers'. De winkel maakt deel uit van de Vaporshop-keten en wordt uitgebaat door Veerle Vandepitte en haar schoonzoon Timothy Wellens.


Dampen - het nieuwe roken - raakt alsmaar meer bekend en daar wordt nu ook in Zandhoven op ingespeeld. Op de plaats waar vroeger interieurwinkel 't Woonhuis was, is nu een filiaal van de Vaporshop gevestigd. "We baatten al een winkel uit in Herentals en waren op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Omdat de streek rond Zandhoven op dampvlak nog een blinde vlek was, speelden we daar op in", zegt Veerle Vandepitte. "Onze nieuwe vestiging is goed gelegen aan de drukke N14. We hebben veel passage, wat altijd interessant is voor een winkel. In Zandhoven verkopen we toestellen en vullingen. We hebben wel vijf kasten vol met verschillende 'liquids'."


Dampen zou minder schadelijk zijn dan roken, maar experts wijzen er op dat er toch nog steeds een gevaar is voor de volksgezondheid. (KDC)