Kim (38) schrijft boek over babyweesolifant

Kim en haar zoontje Jesse met het boek 'Shanti'.
Foto De Freine Kim en haar zoontje Jesse met het boek 'Shanti'.
De Antwerpse Kim Van kuyck heeft een kinderboek geschreven over het babyweesolifantje Shanti, gebaseerd op haar ervaringen als weeskind in India. Kim werd 38 jaar geleden in India geboren als Renuka. Toen ze één jaar was, werd ze vanuit een weeshuis geadopteerd door een Belgisch gezin.

Kims biologische ouders stonden haar af, waardoor ze als pasgeborene in een weeshuis terechtkwam. Ze werd op haar eerste levensjaar geadopteerd door een Belgisch gezin en genoot vanaf dan een Vlaamse opvoeding als Kim Van kuyk.


Doordat haar biologische ouders haar achterlieten toen ze nog een baby was, kampte Kim met een laag zelfbeeld. Ze begon liedjes te schrijven als een soort van verwerkingstherapie. Dat evolueerde tot haar eerste kinderboek. "'Shanti' gaat over de fysieke en emotionele weg die babyweesolifant Shanti aflegt tot ze uiteindelijk wordt geadopteerd door drie olifantenmama's. In 2013 reisde ik met mijn zoontje naar Thailand, waar we als vrijwilliger voor de olifanten zorgden. Het verhaal is gebaseerd op onze ervaringen daar. Door mijn naam 'Renuka' op het boek te zetten, geef ik mezelf écht bestaansrecht."


Vrijdag 29 september om 18.30 uur stelt Renuka haar boek voor aan het publiek in het gemeentehuis in Zandhoven. Ze leest voor en brengt haar liedje live. Iedereen is welkom. (TEA)