'Strafste lijst ooit' gaat voor absolute meerderheid

DE LAATSTE STAND VAN ZAKEN WUUSTWEZEL

Dieter Wouters (CD&V) toonde zich zes jaar geleden veruit de populairste politicus van Wuustwezel en loste daarmee de verwachtingen van zijn partij in. Kan hij standhouden en vooral: kan hij samen met zijn team de absolute meerderheid behouden?

CD&V zakte in 2012 wel vier procent, maar behield toch de dertien zetels en een nipte absolute meerderheid. Burgemeester Dieter Wouters en zijn team trekken met positieve verwachtingen naar de kiezer. "De strafste lijst ooit in combinatie met het harde werk van de afgelopen zes jaar geeft me wel een goed gevoel", zegt Dieter Wouters die er graag nog zes jaar zou bij doen. "De rapporten van verschillende peilingen en enquêtes geven ook dat er goed bestuurd is. Los daarvan: ik probeer een burgemeester te zijn die midden de mensen staat en daar haal ik ook m'n energie vandaan." De kans is wel groot, zeker nog met twee extra zetels erbij in de gemeenteraad, dat CD&V deze keer géén nipte absolute meerderheid meer haalt. "Als we zondag op zoek moeten naar een coalitiepartner dan doen we dat. Een coalitie maken is absoluut geen angstbeeld. Het cliché is wat het is: de kiezer legt de kaarten en daar zullen wij mee verder werken." CD&V geeft ook aan met iedereen te willen praten. "Als het aan ons is om een coalitiepartner te kiezen dan gaan we voor een partij die constructief en positief heeft meegewerkt aan Wuustwezel de laatste jaren. Enkel met zulke partijen kunnen wij dagdagelijks verder bouwen aan ons dorp."


Koen Van Putte van N-VA hoopt zondag dat zijn ploeg een stapje hoger kan zetten dan de zes zetels die in 2012 wist te veroveren. Hij blikt terug op een positieve campagne. "Wij voelen binnen ons team toch een goede vibe en kijken met vertrouwen naar zondag", vertelt Koen Van Putte. "We steken het niet onder stoelen of banken: wij willen mee besturen na 14 oktober. De meerderheid breken zou mooi zijn, maar als je dan opnieuw in de oppositie belandt, dan heb je daar weinig aan en staat het alleen maar mooi op je palmares. Wij praten met iedereen. Of zoals de burgemeester het eerder zei: iedereen besnuffelt iedereen. We zullen zondag zien hoe de krachtverhouding liggen." N-VA geeft toe dat het de voorbije zes jaar soms bitsig uit de hoek is gekomen. "Maar dat was gewoon nodig. Kijk maar naar de klachten rond het dossier van de verzelfstandiging van het woonzorgcentrum dat we indienden." (VTT)