Vijfkerkenloop doet naam alle eer aan: nieuwe halve marathon passeert langs vijf kerken in de deelgemeentes

De organisatoren stellen trots de jubileumeditie van de Vijfkerkenloop voor.
RV De organisatoren stellen trots de jubileumeditie van de Vijfkerkenloop voor.
De Vijfkerkenloop van Wortegem-Petegem is op 27 april aan haar jubileumeditie toe. Speciaal daarvoor staat een halve marathon op het programma. “We geven eindelijk invulling aan de naam ‘Vijfkerkenloop’ en passeren de vijf kerken van onze mooie gemeente.”

De organisatoren van de Vijfkerkenloop zijn al druk in de weer met parcoursverkenningen, het bij elkaar krijgen van vrijwilligers en alle andere praktische zaken die bij een loopwedstrijd komen kijken. Voor de tiende verjaardag hebben ze dan ook iets bijzonders in petto: voor het eerst is het  parcours  21 kilometer lang en verlaat het de verharde wegen. Je kan de halve marathon al lopend afleggen of deelnemen aan de Bike&Run, waar een duo met behulp van één mountainbike of fiets het parcours samen aflegt. 

“Deze parcours zullen de vijf kerken van onze mooie gemeente passeren”, zegt Frank Cnudde, één van de organisatoren. “Op die manier geven we eindelijk invulling aan de naam die we aan onze loop hebben gegeven: de Vijfkerkenloop. Uiteraard voorzien we ook in loopwedstrijden voor kortere afstanden, 3,5 en 7,2 kilometer, zodat iedereen aan zijn trekken kan komen. De uitvalsbasis blijft Domein de Ghellinck in Elsegem, want daar hebben we de nodige faciliteiten en een mooie omgeving.”

Archiefbeeld - De Vijfkerkenloop groeit jaar na jaar.
Ronny De Coster Archiefbeeld - De Vijfkerkenloop groeit jaar na jaar.

Loopmicrobe 

Het was de sportraad van Wortegem-Petegem die tien jaar geleden het initiatief nam voor de Vijfkerkenloop. “Het idee was om de loopwedstrijd elk jaar in een andere deelgemeente van Wortegem-Petegem te organiseren en vervolgens een parcours te creëren dat de vijf deelgemeenten zou verbinden”, zegt Cnudde. De rotatie tussen de deelgemeenten bleek niet haalbaar. “Het is onder meer niet evident om in elke gemeente een waardig parcours uit te tekenen en een geschikte start- en aankomstzone aan te leggen. Bovendien kregen onze eerste editie en de uitvalsbasis op Domein de Ghellinck zoveel goede commentaren, dat we besloten hebben om daar te blijven. We konden er ervaring opdoen en rustig groeien.” 

Ondertussen is de Vijfkerkenloop uitgegroeid tot een bekende wedstrijd, waar met trainingsprogramma’s zoals Peaklevel van Sporthuis Nokere en Zondagjogging Elsegem naartoe wordt gewerkt. “De loopwedstrijd wordt gesmaakt binnen en buiten de gemeente. Veel mensen uit Wortegem-Petegem hebben dankzij de Vijfkerkenloop de loopmicrobe te pakken. Het is duidelijk dat het evenement mensen met elkaar verbindt op een ontspannende en sportieve manier.”

Wie wil deelnemen aan de Vijfkerkenloop kan zich inschrijven via de website.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.