Sinksenfoor knipoogt naar WK

De organisatoren van de Sinksenfoor showen de affiche.
Foto Ronny De Coster De organisatoren van de Sinksenfoor showen de affiche.
Ter gelegenheid van de jaarlijkse Sinksenkermis hijsen het feestcomité 'Elsegem Leeft' en Willy Naessens drie dagen de feestvlaggen.Naessens trakteert alle aanwezigen alvast op twee gratis drankjes.

Tijdens de Sinksenkermis staat de deelgemeente van Wortegem-Petegem traditioneel drie dagen op zijn kop. "Dit jaar knipogen we met verschillende activiteiten naar het WK in Brazilië. De voorspelde temperaturen zijn alvast veelbelovend", vertelt Luc Vander Meeren. Het feestprogramma wordt vrijdag om 19.30 uur al op gang geschoten met een kermisschieting. Daarna staat ook nog een biljarttoernooi op het programma. Zaterdag kan er vanaf 14 uur gestart worden voor een familiewandeling langs Elsegemse wegen.

Levende kicker

"Om 15 uur pakken we dan weer uit met een toernooi levende kicker en 's avonds gaat om 20 uur het 'festival do Brasil' van start. Dj's van eigen bodem zorgen voor een gemoedelijke sfeer en ambiance, maar er is ook een gastoptreden van De Sterries en een cocktailbar voorzien.


De voetbalfans zullen de match van de Rode Duivels tegen Tunesië ook kunnen volgen in de kleine tent." De avond wordt afgesloten met een Bal Populaire in het café Het Brouwershuis.


Zondag is de traditionele hoogdag van het feestweekend. Om 9.30 uur is er een openluchtmis met Garry Hagger en het Sint-Mauruskeer op de strohoeve van Elsegemnaar Willy Naessens, met aansluitend een paarden-, koetsen- en oldtimerwijding op het Elsegemplein. Alle aanwezigen op de openluchtmis krijgen na de mis twee drankbonnetjes aangeboden door de familie Naessens. Deze kunnen genuttigd worden op het Elsegemplein, waar vanaf 11 uur een aperitiefconcert met de folkgroep 'Seven Sisters' plaatsvindt, gevolgd door een eetfestijn in de grote tent.


"Vanaf 15 uur worden tal van goocheltrucs met een voetbal opgevoerd op het Elsegemplein. Met het oog op de fuif van 's avonds is er om 15.30 uur een initiatie lijndansen."

Kop van jut

Om 17.30 uur staat het Spelleke van Elsegem op het programma, een theaterstuk waarbij wordt gespot met de lokale politiek. "Dat ik hierbij als burgemeester af en toe kop van jut ben, hoort erbij", lacht Vander Meeren. Om 20 uur zorgen Dirk Bauters en Vanessa Chinitor voor de ambiance, waarna de grote fuif losbarst. "Wie nog energie genoeg over heeft, kan zich maandag uitleven in een duatlon. Om 15 uur kan iedereen zich op het Elsegemplein aan de start wagen voor 3 km lopen, 32,5 km fietsen en nog eens 3 km lopen", besluit de burgemeester.