Feest in Elsegem én Wortegem

GEMEENTE MAAKT ZICH OP VOOR PINKSTERWEEKEND VOL ACTIVITEITEN

De feesttent in Elsegem wordt met man en macht op getrokken.
Foto De Coster De feesttent in Elsegem wordt met man en macht op getrokken.
In Wortegem-Petegem wordt het dit weekend een heus feestweekend. Het feestcomité 'Elsegem Leeft' hijst in Elsegem het hele weekend de feestvlaggen voor de jaarlijkse Sinksenkermis. Daarnaast weerklinkt een paar kilometer verderop ook het startsein van de 41ste Wortegemsen Feesten. "De inwoners krijgen zo voor elk wat wils. Het wordt één groot feest", zegt burgemeester Luc Vander Meeren.

Tijdens de Sinksenkermis staat Elsegem traditioneel drie dagen op zijn kop. "We hebben dan ook een goedgevuld feestprogramma, dat zowel jong als oud aanspreekt", vertelt burgervader Luc Vander Meeren, die ook voorzitter is van het feestcomité 'Elsegem Leeft'. "Vertrouwde pijlers zijn onder andere 't Spelleke van Elsegem op zondag en de recreatieve duatlon op maandag."


Maar ook vandaag valt er al wat te beleven. Vanaf 19 uur is er een kermisschieting liggende wip en een biljartoernooi. Morgen wordt een sportieve dag met een wielerwedstrijd voor aspiranten vanaf 13 uur en een familiewandeling vanaf 14 uur. "'s Avonds is er om 20 uur Maurusrock met dj's van eigen bodem en een gastoptreden van De Sterries. Uiteraard mag ook de cocktailbar niet ontbreken. De avond afsluiten doen we met een bal populaire in café Brouwershuis."

Wendy Van Wanten

Zondag is de traditionele hoogdag van het feestweekend. Het programma wordt dan ook aangevuld met activiteiten van Willy Naessens. Zo start de dag om 9.30 uur met een mis in de Sint-Mauruskerk met het Sint-Mauruskoor en Garry Hagger, gevolgd door een paarden- en koetsenwijding. Het aperitief op het Elsegemplein wordt geserveerd vanaf 11 uur, waarna het eeftestijn van start gaat. Vanaf 13 uur is er kindergrime. Een uurtje later zullen ook circusfiguren het plein kleuren. Om 17.30 uur is het uitkijken naar het sarcastische 't Spelleke van Elsegem, waarbij de draak wordt gestoken met lokale toestanden. Een concert met Wendy Van Wanten, een travestietenshow, een fuif met dj Tijny en muzikaal vuurwerk ronden het gevulde zondagmenu af. Op maandag is er om 15 uur de recreatieve duatlon. De deelnemers moeten 3 kilometer lopen, 32,5 kilometer fietsen en nog eens 3 kilometer lopen. Start en aankomst op Elsegemplein.

Studio Brussel

Maar niet alleen in Elsegem wordt feestgevierd. Ook Wortegem staat vanaf dit weekend op zijn kop met morgenavond de Nacht van de Dj's. Naast dj's Les Mecs en Yves Deruyter strikte de organisatie dit jaar onder meer Linde Merckpoel en Jonas Decleer van Studio Brussel. "Zondag kunnen wandelaars deelnemen aan de Genieterkestocht die de mooiste hoekjes van Wortegem en omstreken toont", vertelt voorzitter Ivan Speleers van de organiserende vzw Ons Dorp. De start van de wandeltocht is gepland tussen 14 en 15 uur aan de feesttent in de Processiestraat. Deelnemen kost zeven euro. "Wie het deelnamegeld voor de Sneukeltocht betaalt en niet wil wandelen, krijgt zijn sneukels ter plaatse aangeboden."