Twintiger opgepakt na wilde achtervolging

Patrouilleploegen van de politiezone Minos en Zara hebben zaterdagmiddag na een achtervolging een verdachte man kunnen inrekenen. Drie voertuigen deelde in de klappen. De achtervolging startte in Wommelgem en eindigde uiteindelijk in Zandhoven.

De hondenpatrouille van de politiezone Minos wilde zaterdagmiddag omstreeks 15.30 uur een auto controleren op de Autolei in Wommelgem. De bestuurder van de wagen had het daar zo niet op begrepen en gaf plankgas. "Onze ploeg is er dan meteen achter gereden", vertelt Sven Verbaenen, woordvoerder van de politiezone Minos. "Het voertuig is er in Zandhoven dan afgereden. Daar heeft het achtervolgde voertuig dan geprobeerd om de politiewagen van de baan te rammen. Die week daardoor uit naar de rijbaan in de tegenovergestelde richting en kwam zeer licht in aanrijding met een derde voertuig." De politieman liep zeer lichte verwondingen op. De hond kwam er zonder kleerscheuren vanaf.


Het verdachte voertuig reed daarna verder, maar de bestuurder zette zijn wagen even verderop aan de kant en ging te voet verder. De politie kon de man oppakken na een korte zoekactie. "Hij ontkende dat hij met de wagen had gereden, maar de man is toch opgepakt en meegenomen voor verhoor", zegt Sven Verbaenen nog. "Het is niet helemaal duidelijk waarom de man initieel aan de politiepatrouille wilde ontsnappen, maar vermoedelijk heeft het te maken met drugs." (VTT)