Slechts twee bedrijven opnieuw operationeel na brand

De tol van de hevige industriebrand van afgelopen zondag aan de Uilenbaan 200 is zeer hoog. Slechts twee bedrijven die gevestigd zijn in het afgebrande complex, konden gisteren weer van start gaan met de productie.

"We hebben enorm veel geluk gehad", zegt Robert De Clerck van verpakkingsbedrijf Brabopak. "Samen met Strapack bleven we gespaard. De andere bedrijven zijn volledig uitgebrand of zijn om veiligheidsredenen niet toegankelijk."


Impro Europe en DLN Binding zijn volledig verloren. De oorzaak van de vuurzee nog steeds niet bekend is. Mogelijk gaat het om kwaad opzet. "De kern van de brandhaard is nog niet toegankelijk omwille van de veiligheid", klinkt het bij de brandweer. "Eerst moet alles gestut worden, die werken zijn gisteren begonnen. Pas daarna kan het parket de ware oorzaak van de brand onderzoeken."

Niet veilig

Even zag het er naar uit dat ook Anka Kabels en Helios gisteren terug van start konden gaan, maar de zaakvoerders van die bedrijven kregen dinsdagavond het bericht van het gemeentebestuur dat de situatie toch nog niet veilig genoeg was. (BSB)