Geena Lisa na 15 jaar opnieuw op podium met The Dinky Toys

De organisatoren van Mid Summer Fest met zanger Kid Coco van de Dinky Toys.
Foto De Freine De organisatoren van Mid Summer Fest met zanger Kid Coco van de Dinky Toys.
Zaterdag 5 augustus transformeren de voetbalpleinen aan het Scheersel voor één keer in een festivalterrein. Familiefestival Midsummerfest strijkt er neer en brengt muziek voor jong en oud. Voor het eerst in 15 jaar zal Geena Lisa er opnieuw op de planken staan met Coco Jr. en The Dinky Toys, de band waarmee het allemaal begon.

De laatste jaren was het feestaanbod in de gemeente "nogal magertjes", dus besloten Peter Verdyck (38), Sven (39) en Bjorn Geysels (37) om daar iets aan te veranderen. Enkele maanden geleden sloegen ze de handen in elkaar en ontstond zomerfestival Midsummerfest. Ze boekten een aantal bekende namen, waaronder ook The Dinky Toys van Coco Jr. "Wanneer je Coco Jr. hoort, denk je automatisch aan Geena Lisa. Ze zijn allebei van Wommelgem, dus zagen we het als een uitgelezen kans om ook Geena uit te nodigen om een aantal nummers te komen zingen", vertelt Peter.

Mystery guest

"Het is 15 jaar geleden dat ik nog met Geena op één podium heb gestaan", gaat Marc Diericx ofte 'Coco Jr.' verder. "We nemen met The Dinky Toys altijd een 'mystery guest' mee en deze keer is dat dus Geena." Geena Lisa begon haar carrière in 1992 als achtergrondzangeres bij The Dinky Toys, de band waarmee ze twee jaar lang door Vlaanderen toerde. Ze was tien jaar getrouwd met Coco Jr. toen ze in 2008 elk hun eigen weg gingen.


"We denken dat die twee voor een erg fijne dynamiek zullen zorgen en het optreden een nieuwe dimensie zullen geven", besluiten de organisatoren.


Naast The Dinky Toys XXL treden ook Laura Tesoro, Stan Van Samang en DJ Dimi op vanaf 19 uur, al is het eerst nog de beurt aan de jeugd. Vanaf 14 uur zorgen DJ Ronny van De Feestbeestjes, Ghost Rockers en K3 voor zomerse melodieën. Het middag-, avond- en combiprogramma kosten respectievelijk 15, 30 en 35 euro.


Meer informatie op www. midsummerfest.be. (TEA)