"Een topper met veel vechtlust"

KERK TE KLEIN VOOR BEGRAFENIS 30-JARIGE KANKERPATIËNT RUPERT SUPLY

De plechtigheid voor Rupert vond plaats in de Onze-Lieve-Vrouw Koningin in Schoten-Koningshof.
Benoit De Freine De plechtigheid voor Rupert vond plaats in de Onze-Lieve-Vrouw Koningin in Schoten-Koningshof.
In een afgeladen volle Onze-Lieve-Vrouw Koningin in Schoten-Koningshof hebben ruim vijfhonderd familieleden en vrienden met veelvoudig applaus afscheid genomen van de dertigjarige Rupert Suply uit Wommelgem. De jongeman, die al acht jaar vocht tegen kanker, koos dinsdag voor euthanasie. De tweehonderd aanwezigen die geen plaats meer hadden in de kerk konden de uitvaartplechtigheid buiten volgen op een groot scherm.

De uitvaartplechtigheid was met nummers zoals 'Your friend' van Gregor Salto en 'Swimming places' van Julien Jabre een uitzondering op de regel, maar des te meer op z'n Ruperts. Rupert, die zelf als dj optrad op Tomorrowland, koos de dancenummers zelf uit. "Je laat een mooi en sterk verhaal achter", zegt vader Ignace. "In de hemel weten we je te vinden, naast God. Want zoals Faithless het zei: God is a dj."


"Je hebt ons laten zien dat de tijd die we hebben kostbaar en beperkt is", zei goede vriendin Natasha Hendrickx geëmotioneerd. "We bewonderen je enorm voor je vechtlust. Je was een topper. Helaas was je vastgeketend in een rollercoaster van tegenslagen. Maar steeds had je die 'billion dollar smile'. Jij hebt in jouw tijd gedaan waar andere mensen meerdere jaren of zelfs levens voor nodig hebben. Topper, we willen je bedanken om ons terug met de voetjes op de grond te zetten en ons te laten inzien dat we vandaag en hier en nu het beste uit onszelf moeten halen."

Rupert Suply.
Benoit De Freine Rupert Suply.

HOPE Benefiet

Naast deejay was Rupert ook bezieler van HOPE Benefiet, het fonds dat het kankeronderzoek van het Centrum voor Celtherapie en Regeneratieve Geneeskunde van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen ondersteunt. Rupert kreeg in totaal meer dan 650 chemobehandelingen, maar de laatste tijd recupereerde zijn lichaam steeds moeilijker. HOPE Benefiet zal nu worden verder gezet door zijn naaste vrienden, met de steun van echtgenote Bonny.

De aanwezigen die geen plaats meer hadden in de kerk konden de uitvaartplechtigheid buiten volgen op een groot scherm.
Benoit De Freine De aanwezigen die geen plaats meer hadden in de kerk konden de uitvaartplechtigheid buiten volgen op een groot scherm.

Pater Damiaan

De priester noemde hem ook een tweede pater Damiaan. "Ondanks je ziekte bleef je je toch inzetten voor je lotgenoten, net als Damiaan." Nu staat Rupert achter de hemelse draaitafel en zorgt hij ervoor dat er daarboven gedanst wordt. Rupert laat echtgenote Bonny en Lewis, zijn zes maanden oude zoontje, achter.


De uitvaartplechtigheid werd afgesloten met een staande ovatie en een langdurig applaus. Natalia bracht ter nagedachtenis van Rupert ook een akoestische versie van Shining Star van Nneka.