Voorzitter Krist Vandemoortele is trots dat hij geletruidrager Yves Lampaert naar Winkel Koerse heeft kunnen halen.
Volledig scherm
Voorzitter Krist Vandemoortele is trots dat hij geletruidrager Yves Lampaert naar Winkel Koerse heeft kunnen halen. © Petit/AFP

Winkel Koerse lokt publiekslieveling Yves Lampaert: “De Gullegemsestraat moet zoveel mogelijk geel kleuren”

SINT-ELOOIS-WINKELWinkel Koerse belooft op 4 oktober weer een volksfeest te worden. Topper wordt alvast de race van Yves Lampaert in zijn gele trui van de Tour de France tegen een paard. “Alleen al daarvoor verwachten we toch wel honderden mensen extra”, zegt voorzitter Krist Vandemoortele van de koninklijke vzw De Paardekoers aan de Steene Molen.

 1. Oud-politicus Vic Anciaux benoemd tot ‘Brusseleir vè et leive’: “complete verassing, maar zeer blij met erkenning”
  Brussel

  Oud-politicus Vic Anciaux benoemd tot ‘Brusseleir vè et leive’: “complete verassing, maar zeer blij met erkenning”

  Woensdag werd de ‘Brusseleir vè et leive’ bekendgemaakt, de eretitel voor personen die zich jarenlang hebben ingezet voor de cultuur en het gemeenschapsleven in Brussel. Die eer viel dit jaar aan oud-politicus Vic Anciaux. En ook de ‘Brusseleir van’t joêr’ werd vandaag in de bloemetjes gezet. Niet één persoon, maar een hele voetbalclub werd verkozen: Union Sint-Gillis.
 2. Slechts vijf online meldingen rond LGBTQIA+-fobie bij Rainbow House Brussels
  Brussel

  Slechts vijf online meldingen rond LG­BTQIA+-fo­bie bij Rainbow House Brussels

  Het Rainbow House Brussels, het platform dat alle Brusselse LGBTQIA+-organisaties verenigt, heeft dit jaar tot dusver slechts vijf online meldingen rond LGBTQIA+-fobie ontvangen, zo blijkt uit gegevens die Brussels parlementslid Bianca Debaets (CD&V) opvroeg bij Staatssecretaris van Gelijke Kansen Nawal Ben Hamou. “Wie als LGBTQIA+-persoon ooit al eens door Brussel wandelde, weet helaas dat dat cijfer nooit kan kloppen”, stelt Debaets.
 1. Van tegenvallende ticketverkoop tot fandorpen op de schop: hoe WK-gek is Vlaanderen eigenlijk nog?
  Regio

  Van tegenval­len­de ticketver­koop tot fandorpen op de schop: hoe WK-gek is Vlaanderen eigenlijk nog?

  Nog niet zo heel lang geleden was elke Vlaming en Belg een zelfverklaarde voetbalcommentator, maar voor het WK in Qatar is het animo opvallend minder. Het is winter, fandorpen vragen inkom, en dan is er nog opschudding rond de schending van mensenrechten in het gastland. Tel daar Rode Duivels bij die in de lappenmand liggen en hun prestaties die de jongste tijd eerder wisselvallig zijn. Dus... hoeveel voetbalfeestjes mogen we nu eigenlijk nog verwachten? Een overzicht.
 2. 

Brusselse handelaars houden hun hart vast voor de volgende WK-matchen: “Ons café was gevuld met bange gezinnen en kinderen”
  PREMIUM
  Brussel

  Bruss­else handelaars houden hun hart vast voor de volgende WK-mat­chen: “Ons café was gevuld met bange gezinnen en kinderen”

  “De komende matchen doen we niet open. Het is al die miserie niet waard.” Handelaars in de Brusselse Lemonnierwijk reageren met afkeer op de rellen na de WK-wedstrijd. Oók diegene met Belgo-Marokkaanse roots. “We veroordelen de relschoppers, maar toch worden we over dezelfde kam geschoren. Terwijl ook wij niet begrijpen waarom ze zich zo agressief gedragen.”