Stijn De Bock wint Wingene Koers, Michiel Stockman derde

Winnaar Stijn De Bock tussen José Alvaro (l.) en Michiel Stockman.
Coghe Winnaar Stijn De Bock tussen José Alvaro (l.) en Michiel Stockman.

Wielrennen

Team Cibel-Cebon had van bij de start Wingene Koers in handen. Regerend Belgisch kampioen Stijn De Bock kon het werk in een spurt met negen afmaken. De Colombiaan José Alvaro, stagiair bij Quick-Step Floors, en Michiel Stockman mochten mee het podium op.


In en rond Wingene stond gisteren behoorlijk wat wind. Na amper twee van de twaalf ronden werd een kopgroep van 29 renners gevormd. De zes pionnen van Cibel-Cebon waren onmiddellijk mee, Lotto-Soudal had vier vertegenwoordigers, Ago-Aqua Service drie. In extremis konden vijftien achtervolgers, met onder meer Matthias Legley, het gaatje dichten.


De ruime leidersgroep werd in de tweede koershelft uitgedund. Eerst konden zeventien renners zich afscheiden. Met onze gouwgenoten Angelo Vandaele, Legley, Mathias De Witte, de tweelingbroers Abram en Michiel Stockman en Frederik Vandewiele. Gianni Marchand, Joeri Stallaert en Yoni Lagneaux konden nog aanpikken. De laatste twintig kilometer scheurde de kopgroep herhaaldelijk. Vijftien kilometer van het einde kreeg Legley met een lekke band af te rekenen. Toch kon de Waregemnaar nog naar acht koplopers rijden. De Albanees Ylber Sefa, Sander De Pestel, Rune Herregodts, Michiel Stockman, de Fin Matti Helminen, uittredend winnaar Franklin Six, Jose Alvaro en Belgisch kampioen Stijn De Bock hadden een gaatje kunnen slaan. Even konden De Pestel, Alvaro en Sefa wat voorsprong nemen, maar De Bock bracht de rest terug. De negen gingen samen naar de streep. De Bock haalde het voor Alvaro en Stockman.


"Ik besefte dat ik bij de eerste drie de laatste rechte lijn moest opdraaien, dan zou ik mijn positie niet meer verliezen", vertelde Michiel Stockman, de beste pion van Tarteletto-Isorex. "Dat lukte. Zo bolde ik als derde binnen. In deze interclub was ik altijd voorin mee. Tijdens de briefing voor de start had ploegleider Joeri Clauwaert benadrukt dat we uit onze doppen moesten kijken. Dat deed ik ook."


Met een podiumplaats als gevolg. Michiel Stockman komt vandaag aan de start van Izegem Koers. Zondag trekt hij naar een interclub in Aartselaar, volgende week woensdag waagt de Waregemnaar zijn kans in de Grote Prijs van Wallonië. Zowel voor Michiel als Abram Stockman is een verlenging van hun overeenkomst bij Tarteletto-Isorex in de maak. (FHN)