Peter Terrin nieuwe ereburger

Peter Terrin.
Foto Belga Peter Terrin.

Romanschrijver Peter Terrin krijgt het ereburgerschap van Wingene. Terrin won in 2012 de prestigieuze AKO Literatuurprijs voor zijn roman Post Mortem.


Peter Terrin woont tegenwoordig in Herzele in de Vlaamse Ardennen, maar was tot 1991 inwoner van Wingene. Zijn ouders wonen er nog altijd in de Lentakkerlaan. Hoewel hij er al lang niet meer woont, besliste de gemeenteraad toch om hem het ereburgerschap toe te kennen. "Ik heb met plezier vernomen dat ik die titel krijg", reageert Terrin. "Ik moest eerst even lachen omdat ik het niet meteen geloofde. Ik had er namelijk nooit bij stilgestaan dat ze mij zoiets zouden toekennen. Toch zal ik die titel met trots in ontvangst nemen en proberen de gemeente op allerlei gelegenheden in de positieve zin te vermelden. Naast mijn ouders wonen er ook nog veel vrienden, dus ik heb zeker nog een goede band met de gemeente."


De officiële uitreiking vindt op 19 oktober plaats, wanneer de auteur tijdens de Vlaamse Bibliotheekweek een lezing in Wingene komt geven. (VDI)