Okay-dief steelt 213 pakjes scheermesjes, maar ontkent één diefstal: “18 pakjes in één keer stelen? Ik kreeg er maar 11 in mijn broek”

SDVO

Een 39-jarige Pool riskeert twee jaar cel voor 24 diefstallen in filialen van supermarkt Okay. Maciej S. werd op 22 augustus betrapt in de Okay in Wingene. De winkeldetective kliste hem op de parking met verschillende pakjes scheermesjes in zijn broek. Verder onderzoek bracht aan het licht dat de Pool sinds 25 juni 213 pakjes scheermesjes - goed voor bijna achtduizend euro - had gestolen in filialen over heel het land, waaronder Herk-de-Stad, Tielt, Zulte en Anzegem. “De beklaagde en zijn wagen met Poolse nummerplaat kwamen telkens in beeld”, sprak de procureur. 

De man geeft de feiten toe en zegt dat hij ze pleegde uit geldnood. Eén diefstal van achttien pakjes scheermesjes in de Okay van Herk-de-Stad betwist hij echter. “Achttien in één keer? Dat kan niet, want ik kreeg er maar elf in mijn broek”, vertelde hij laconiek. Vonnis op 4 januari.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.