Groen licht voor actie ter bescherming van de motorcross in Brussel

Motorcrosser Jeffrey Soenen in actie
RV Motorcrosser Jeffrey Soenen in actie
Jeffrey Soenens heeft groen licht gekregen van de stad Brussel voor de actie ‘Red De Motorcross’. De Wingense motorcrosser hoopt op een grote opkomst komende zaterdag.

Naar eigen zeggen hing Soenens de voorbije weken elke dag aan de lijn met een ambtenaar uit Brussel. “Ik had de indruk dat ik toch even aan het lijntje gehouden werd, maar de aanhouder wint. Uiteindelijk kreeg ik de burgemeester aan de lijn en toen ging het toch wat sneller. Woensdag heb ik een officiële machtigingsbrief gekregen. Geen dag te vroeg. Inmiddels heeft de actie op sociale media 2.500 volgers, dus verwacht ik toch een aardige opkomst.”

Petitie

Voor een echte mars kreeg Soenens weliswaar geen toestemming. “We blijven ter plaatse op het plein aan de Europa-esplanade tussen 13 en 15 uur. Centraal zetten we een tent waar iedereen een petitie voor de bescherming van de sport kan tekenen en om 15 uur sluiten we af met een symbolische cirkel rond die tent en een minuut stilte. Omdat we in de rouw zijn.” Jeffrey roept alle aanwezigen op om een motorcrosshirt te dragen, het openbaar vervoer te gebruiken en zich te gedragen. “Het plein ligt net naast het station van Brussel Zuid, dus is het heel makkelijk te vinden. De motoren laten we zoals eerder aangekondigd thuis. Verder roep ik iedereen op om hun afval in de vuilnisbakken te gooien. Na afloop wil ik niet dat het er daar uitziet alsof de Ronde van Vlaanderen gepasseerd is.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video