Woningen urenlang ontruimd door gaslek in kelder

Lokale Politie Antwerpen
Verschillende buurtbewoners zijn woensdagavond uit hun huis gehaald voor een gaslek in een kelder in de Sint-Sebastiaanstraat in Wilrijk. Pas zes uur later kon de kelder volledig veilig gemaakt worden door de brandweer en mocht iedereen weer naar huis. Niemand raakte gewond.

Iets na vijf uur woensdagavond kwam de melding van een gaslek binnen bij de hulpdiensten. Er werd meteen een perimeter ingesteld aan de Sint-Sebastiaanstraat en de overburen van de betrokken woning kregen het advies zich naar achteren in hun woning te verplaatsen. De straat werd afgesloten tussen de Jules Moretuslei en de Sint-Bavostraat, de buurtbewoners werden geëvacueerd en konden terecht bij vrienden of familie.

De verluchtingswerkzaamheden van de brandweer duurden langer dan verwacht. Rond elf uur pas kwam de melding dat de perimeter verkleind werd tot aan de betrokken woning. Er was geen acuut gevaar meer en de brandweer bleef de situatie op de voet volgen. De geëvacueerde bewoners mochten terug huiswaarts keren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.