Ga naar de mobiele website
^ Top

Wéér schietpartij in woonwijk

GANGSTERS STEKEN AUTO IN BRAND EN VUREN OP OMWONENDE

De auto stond binnen de kortste keren in lichterlaaie.
Nina Bernaerts De auto stond binnen de kortste keren in lichterlaaie.
Opnieuw is een Antwerpse woonbuurt afgelopen weekend het decor geweest voor een schietpartij. Nadat de daders een auto in brand hadden gestoken, vuurden ze vier keer naar een vader van 2 kindjes toen die hen wou wegjagen. Het is het achtste schietincident in korte tijd. Of er een link is met de oplaaiende drugsoorlog, wordt onderzocht.

Een gangster slaat rond 3.30 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag een raam in van een auto die al sinds een uur of 2 verkeerd geparkeerd staat in de Michel Willemslaan in Wilrijk. "Vervolgens besprenkelt hij met een jerrycan de geparkeerde auto met vermoedelijk benzine", zegt een getuige. "Een kompaan houdt de wacht in een wagen vlakbij." De opengebroken wagen wordt daarna in brand gestoken. De commotie in de wijk is groot. "Mijn buurvrouw was meteen van slag", vertelt 18-jarige Nissrine. "Zij begon te gillen. Ik heb onmiddellijk de brandweer gebeld. Er kwamen nog mensen naar buiten. Die hebben snel de auto verzet die erachter stond want anders had die ook nog vuur gevat. Opvallend: de eigenaar van het brandende voertuig heeft zich de hele tijd niet laten zien."

Ramen verbrijzeld

Maar dan moet het ergste nog komen. Toen een buurtbewoner, een vader van twee, de gangsters wil wegjagen,wordt hij vier keer onder vuur genomen, alvorens de daders wegrijden. De ramen van de beneden- en bovenverdieping van zijn woning raken beschadigd door twee kogelinslagen,maar er vallen gelukkig geen gewonden. De brandweer kan nadien verhinderen dat een boom vlakbij helemaal mee opbrandt en dat het vuur op een woning overslaat. De wagen is wel volledig uitgebrand. Het parket is een onderzoek naar de feiten gestart.

Onduidelijkheid troef

"Momenteel zijn er veel onduidelijkheden. We hebben kogelhulzen gevonden en een uitgebrande auto, het onderzoek is lopende", zegt woordvoerder van het parket, Ken Witpas. De feiten doen in eerste instantie erg denken aan de andere schietincidenten en de oplaaiende drugsoorlog in de brede Antwerpse regio. "Dat is een piste maar zeker niet de enige, er kunnen verschillende motieven zijn voor de brandstichting. We houden nog alles open", klinkt het nog. De voorbije maanden vonden er in het Antwerpse maar liefst acht schietincidenten plaats. Zeven daarvan in en rond Antwerpen en eentje in Sint-Job-in-'t-Goor. Zeker vijf van de schietpartijen in Antwerpen worden gelinkt aan het milieu rond El B. en aan Abdelkader Bouker, de top van de Antwerpse drugswereld die in conflict ligt met het Amsterdamse drugsmilieu. De buurt is alvast enorm geschrokken, het gezin met twee kindjes dat werd beschoten, in de eerste plaats. Zij willen absoluut niet geassocieerd worden met de feiten. "Wij hebben geen oog dicht gedaan, wij hebben hier niets mee te maken."


"Het is hier niet altijd rustig maar dit hadden we toch niet verwacht", gaat een buurvrouw verder. "Daar krijg je wel even schrik van. Op de pleintjes in de buurt wordt al weleens drugs verhandeld. En hier passeren ook afen toe auto's waar je je vragen bij stelt maar zo ver als brandstichting en schieten gaat het toch niet. Wat kwamen ze hier doen? Het getroffen gezin, dat zijn echt doodbrave mensen, dat verdienen ze niet."

Meer over


Meld een bug