Met laptop en vaste telefoon in het park

MIDDELHEIMPARK DOET DAG DIENST ALS OPENLUCHTKANTOOR

Als Frederic en Sofie van Teleweb buiten werken, dan doen ze dat met alles erop en eraan. Ook de vaste telefoons en computers verhuizen voor een dagje naar het park.
Klaas De Scheirder Als Frederic en Sofie van Teleweb buiten werken, dan doen ze dat met alles erop en eraan. Ook de vaste telefoons en computers verhuizen voor een dagje naar het park.
Werken of studeren onder de stralende zon en in een groene omgeving. Dat kon gisteren in het Wilrijkse Middelheimpark. Een hondertal mensen kwam er naar de eerste editie van Work in the park, en genoot van het lekkere weertje.

Alles was voorhanden op de eerste editie van pop-upkantoor Work in the park. Wie wilde vergaderen kon zelfs gebruik maken van drie vergaderzalen in openlucht. Zowel bedrijven als studenten verruilden hun gebruikelijke kantoor en bureau en trokken een dagje naar het park. De initiatiefnemers, Microsoft en Telenet, willen zo aantonen dat werken en studeren overal mogelijk is.


Het kantoor verhuizen naar het park, sommige bedrijven namen dit wel heel letterlijk. Telecombedrijf Teleweb nam niet enkel de laptop mee, maar installeerde ook de telefooncentrale, met vaste toestellen, op hun tijdelijke bureau. "We moeten het werk vandaag wel een beetje afstemmen op de omgeving, want ons magazijn konden we niet mee verhuizen."


Aline, Coralie en Karen van reclamebureau These Days zijn nog niet lang aangekomen en moeten nog even wennen aan hun nieuwe werkomgeving. "De afleiding is hier wel groter dan op kantoor", vertelt Aline. "Maar het is wel eens leuk om te doen".


Studenten Rida en Koen blijken dan weer minder last te hebben met buiten studeren. "Het is de eerste keer dat ik in een park ga studeren", vertelt Koen, die in zijn eerste jaar Rechten zit. "Anders zit ik in de bib." Ook studiegenoot Rida geniet duidelijk van het zonnetje terwijl hij met zijn neus in de boeken zit.

Een goede massage bevordert de concentratie, meent Jelle Boeve-De Pauw.
Klaas De Scheirder Een goede massage bevordert de concentratie, meent Jelle Boeve-De Pauw.

Massages

Naast de logistieke faciliteiten zorgde de organisatie ook voor gratis water, koffie en fruit. Er werd ook gratis zonnecrème aangeboden en wie wat last had van stress kon zich door een kinesist laten masseren. Iets waar ook Jelle Boeve-De Pauw van genoot. "We hadden dit toevallig gisteren gezien op Facebook en hebben snel beslist om vandaag naar hier te komen werken", vertelt de medewerker van UA. "Een massage tijdens het werk is altijd welkom."


En dat is misschien wat ook de werknemers van softwarebedrijf Emsys morgen zullen nodg hebben. Zij kozen niet voor een traditionele tafel, maar voor een zeil in het gras. "Het is niet de meest comfortabele werkhouding", vertelt Bart. "Maar het maakt het werk en de sfeer wel wat relaxter."

Rida Habib Allah en Koen de Paepe verkiezen het park boven een namiddagje in de bibliotheek.
Klaas De Scheirder Rida Habib Allah en Koen de Paepe verkiezen het park boven een namiddagje in de bibliotheek.