Man neergeschoten op Boomsesteenweg

SLACHTOFFER ONTKENT ELKE BAND MET DRUGSMILIEU

Een medewerkster van het labo onderzoekt de plaats van de schietpartij, die afgezet werd door de politie.
Foto De Roeck Een medewerkster van het labo onderzoekt de plaats van de schietpartij, die afgezet werd door de politie.
B.B. (29), die in een appartement aan de Boomsesteenweg woont, is zaterdagavond onder vuur genomen door een onbekende. Hij kreeg vijf kogels in zijn benen, maar verkeert niet in levensgevaar. Het parket weigert intussen elke commentaar en de man zelf heeft geen flauw idee waarom hij beschoten werd.

De twintiger werd zaterdagavond omstreeks 21 uur plots onder vuur genomen aan de deur van het flatgebouw waar hij met zijn echtgenote woont. "Mijn schoonbroer, die op bezoek geweest was, wilde buiten nog een sigaretje roken", vertelt B.B. vanuit zijn ziekenhuisbed. "Ik heb hem nog vergezeld naar zijn wagen. Toen ik vervolgens terugkeerde naar de voordeur, stopte er plots een donkere BMW van de 5-reeks. Een inzittende - met bivakmuts - stapte uit en loste zonder aarzelen een schot."


B.B. schrok, maar had naar eigen zeggen de reflex om naar de dader toe te lopen. Daarop moet die nog enkele schoten afgevuurd hebben. "Ik heb vier kogels in mijn rechterbeen gekregen, en eentje in mijn linkerbeen", klinkt het. "Waarom die man het precies op mij gemunt had, weet ik niet. Ik heb niets met drugs of zo te maken - dat zweer ik. Ik heb een goed draaiende zaak in Antwerpen en hou me niet bezig met illegale praktijken. Hadden ze het eigenlijk op iemand anders gemunt en heeft die dader zich van doelwit vergist? Het zou kunnen. Ik zou zelf alleszins niet weten wat ik misdaan heb."


De lokale politie deed de eerste vaststellingen, maar al snel nam de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen het onderzoek over. "Dat onderzoek is volop bezig en we geven geen commentaar", was de korte reactie van het Antwerpse parket. Ook bij de buren blijft het hoofdzakelijk stil. "We hebben zelfs niets gehoord", valt daar op te tekenen. "Al is het natuurlijk schrikken wanneer zoiets vlak voor de deur gebeurt."

Waarschuwing

Omdat er in het voorbije jaar al meermaals schietincidenten waren in Antwerpen en zelfs omliggende gemeenten, werd toch al snel de link met het drugsmilieu gelegd. Vooral omdat in dat milieu vaker schietincidenten voorkomen waarbij niet meteen op vitale lichaamsdelen gemikt wordt. Zo'n schietpartij is eigenlijk een waarschuwing: de volgende keer kan het slachtoffer maar beter braaf luisteren. Dat gebeurde in augustus nog in Schoten, waar een medewerker van een havenbedrijf van dichtbij onder vuur genomen werd. "Toen het gerucht de ronde begon te doen dat het met drugs te maken had, hebben mijn vrouw en familie heel wat telefoontjes gekregen", zegt B.B. nog. "Maar daar heeft het echt niets mee te maken. Ik hoop dat de politie de ware toedracht kan achterhalen."