Man geeft valse naam op bij politiecontrole (maar de politie trapt er niet in)

De wijkpolitie controleerde een hele reeks voertuigen.
Lokale Politie Antwerpen De wijkpolitie controleerde een hele reeks voertuigen.
Tijdens een controleactie van het wijkteam op het Kiel probeerde een man met een rijverbod een fikse boete te vermijden. Hij gaf een valse naam op, maar de inspecteurs trapten niet in zijn valstrik.

Zondag controleerde het wijkteam van het Kiel bestuurders en voertuigen op de De Bruynlaan en in de Richard Baseleerstraat. De actie kwam er nadat er klachten uit de buurt waren gekomen over onveilig rijgedrag en parkeeroverlast. 

Tijdens de actie werden 58 voertuigen en 99 personen gecontroleerd. Een man reed rond terwijl hij een rijverbod had. Om de politie te misleiden gaf hij een valse naam op. Zijn list werd echter doorzien en hij kreeg een pv voor het geven van een valse naam én een pv voor het negeren van zijn rijverbod. Daarnaast werden er ook nog pv’s opgesteld voor het misbruik maken van een mindervalidenkaart, twee personen zonder rijbewijs, drie boetes voor het niet veilig vastzetten van kinderen in de wagen, een GAS-boete voor sluikstorten, zeven voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en vijf parkeerovertredingen. 

De inspecteurs troffen ook een illegaal aan.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.