Dochter van bakker krijgt messteek in hals bij overval in Wilrijk

De Roeck

In het Antwerpse district Wilrijk heeft een man gewapend met een mes vanochtend een bakkerij overvallen. De dochter van de bakker in de Jules Draeyersstraat raakte lichtgewond aan de hals toen zij de overvaller wilde verhinderen achter de toonbank te geraken. De verdachte ging er vervolgens vandoor met 700 euro uit de kassa. 

Politiewoordvoerder Wouter Bruyns: “De verdachte stond blijkbaar al even op de uitkijk voor hij toesloeg. Op een gegeven moment is hij naar de bakkerij gestapt, heeft nog iemand weggestuurd die aan de deur stond en is binnengegaan. Daar kwam de man onmiddellijk achter de toonbank. Er ontstond een schermutseling met de uitbaatster waarop de man een messteek uitdeelde. Hij heeft dan een buit gegrepen en is weggelopen.”

Tijdens de overval was er ook nog een klant aanwezig in de winkel. Die raakte niet gewond, maar verkeerde na afloop wel in shock en had slachtofferhulp nodig. 

Marc De Roeck3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gaston FOUBERT

    Laat de winkeliers toe een vuurwapen achter de toonbank te hebben, 't zal niet zo gauw meer gebeuren.

  • Markos Botsaris

    In de nek steken is niet met de bedoeling om te verwonden. Dit is gewoonweg crapuul dat opgeruimd moet worden! Gevangenisstraf volstaat niet!

  • Vera Adriaensen

    Jullie spreken over ..dochter...uitbaatster ..maar ""hij"" wilde verhinderen ???? Ik wens haar in ieder geval de kracht om dit te verwerken.