Bizarre ontploffing in rijwoning

Drie bewoners ongedeerd

In Merksem werd een brandbom naar een wagen gegooid (links) en in Wilrijk werd een rijhuis beschadigd (rechts).
De Roeck In Merksem werd een brandbom naar een wagen gegooid (links) en in Wilrijk werd een rijhuis beschadigd (rechts).
In de Lucas Henninckstraat in Wilrijk (Antwerpen) is vannacht rond 1 uur een ontploffing gebeurd. Vermoedelijk is een projectiel naar binnen gegooid op de eerste verdieping waarna de  ramen zowel aan de voor- als aan de achterkant werden naar buiten geblazen. Het glas en stukken steen vlogen tot midden op straat en beschadigden enkele geparkeerde auto’s. De drie bewoners bleven ongedeerd. Eerder vannacht werd in Merksem de wagen van een kapper vernield door een brandbom.

Buurman Iset  bood de Turkse familie onmiddellijk hulp. “In het huis woont een gescheiden vrouw met haar volwassen zoon en dochter. Zij zijn erg aangedaan. Wat er gebeurd is, is voor hen onbegrijpelijk. Het kan geen gasexplosie zijn, want er is geen gas in huis. Wij hebben net voor de ontploffing wel een auto voor de woning zien passeren. Direct daarna gebeurde de feiten. Opvallend is dat die auto niet gestopt is maar gewoon is doorgereden. Is er een verband? Geen idee. De familie kan zelf niet bedenken wie het op hen zou gemunt kunnen hebben.”

De straat bleef uren afgesloten voor onderzoek door het labo van de politie en de ontmijningdienst DOVO. Rond 5 uur kwam de brandweer de brokstukken opruimen.
marc de roeck De straat bleef uren afgesloten voor onderzoek door het labo van de politie en de ontmijningdienst DOVO. Rond 5 uur kwam de brandweer de brokstukken opruimen.

De politie vorderde de ontmijningsdienst DOVO om de bizarre ontploffing te onderzoeken. Het staat vast dat er geen brand of vuur in de woning is geweest.  Als er een projectiel is gegooid, gaat het in elk geval niet om een granaat. Rond 5 uur ruimde de brandweer de brokstukken op en werd de straat vrijgegeven. 

Politiewoordvoerder Wouter Bruyns is karig met commentaar. “De recherche van de lokale politie Antwerpen voert het onderzoek. Voor alle verdere commentaar moet u bij het parket van Antwerpen zijn. Wij bieden de familie slachtofferhulp aan. De drie bewoners krijgen elders onderdak want het pand is voorlopig onbewoonbaar.” 

UIteraard wordt bij een nachtelijke ontploffing snel gedacht aan een nieuwe aanslag van de drugsmaffia. Daar zijn voorlopig geen aanwijzingen voor. 

Eerder op de avond ontplofte in Merksem op de Bredabaan al een auto van een kapper. Vermoedelijk is er een brandbom tegen de wagen gegooid. De kapper vermoedt dat een concurrerende kapper met wie hij al een tijdje ruzie heeft, achter die feiten zit. 

Er is geen verband vastgesteld tussen de ontploffing in Wilrijk en de brandbom tegen de auto in Merksem. 

In Merksem werd een wagen volledig vernield door een brandbom.
Marc De Roeck In Merksem werd een wagen volledig vernield door een brandbom.
Marc De Roeck72 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rudy Van Praet

  Mag echt wel ne keer opgekuist worden. Vraag de sossen en groen!!

 • Joachim Albert

  Iedereen die denkt dat VB het gaat oplossen, die droomt. Wat gaan ze doen? Iedereen in de bak smijten, terug naar hun eigen land sturen? Het zijn allemaal Belgen, kijk maar naar "Syriemoeders", die moeten ook terug naar Belgie. Het enige dat men kan doen is investeren in onderwijs en gelijke kansen. Echt waar.

 • Marc Casier

  Als je uw auto goed kan parkeren @vercammen georges, hoeft de politie geen bonnetjes uit te schrijven en hebben ze meer tijd om andere controles te doen!

 • Marc Vinck

  @ronny Joossens , schilde ook vlak over de Hubo, maar kan inderdaad eind 2017 geweest zijn. Toen was er ook iets in sint job maar natuurlijk meer in Antwerpen, logisch havenstad en veel migranten die niet in de dorpen welkom zijn.

 • José Gonzales

  Wat is het toch gezellig aan het worden in heel België. Politie moet veel harder optreden en onmiddellijke inning van boetes of auto in beslag da moet er gebeuren. Pamperaars