'BIST25-biertje' exclusief voor bewoners 'Brouwerzicht'

Philippe Lambrechts, Kristof Bossuyt en Sébastien François bij de overhandiging van het BIST25-bier.
Foto Klaas De Scheirder Philippe Lambrechts, Kristof Bossuyt en Sébastien François bij de overhandiging van het BIST25-bier.
Projectontwikkelaar Custombuild heeft 'BIST25' voorgesteld, een bier speciaal voor de nieuwe bewoners van hun nieuwste woonproject "Brouwerzicht" op de hoek van de Bist en de Koningin Elisabethstraat in Wilrijk. Ook de Kleine Steenweg, die uitgeeft van de Boomsesteenweg naar de Bist, wordt volledig heringericht.

Naar aanleiding van het nieuwe bouwproject "Brouwerzicht" van projectontwikkelaar Custombuild, werd gisteren het exclusieve bier BIST25 voorgesteld. De naam van het project verwijst naar het Wilrijkse verleden van diverse brouwerijen op en rond de Bist vanaf de vijftiende eeuw. Het bier moet dat verleden wat extra in de verf zetten en zal enkel te verkrijgen zijn tijdens lokale marktjes en evenementen. De voorbereidende werken van het woonproject zijn reeds gestart. De eigenlijke bouwwerken zijn voorzien vanaf het voorjaar 2018. Het woonproject zal opgeleverd worden voor de zomervakantie van 2020. Het project moet de zone rond De Bist aantrekkelijker maken. Daarom zal ook de Kleine Steenweg aangepakt worden. Districtsvoorzitter Kristof Bossuyt (N-VA) is blij dat de plannen eindelijk rond zijn. "Voor het centrum van Wilrijk zal de opwaardering van de Kleine Steenweg een positief effect hebben. Dit is een belangrijke toegangsweg naar heel wat handelaars. De kasseien verdwijnen en de riolering wordt vernieuwd. Daarnaast komen er fietssuggestiestroken en bomen. De parkeerplaatsen blijven behouden." Voor de vernieuwing van de Kleine Steenweg worden een vier huizen afgebroken. "Die werken starten begin november. Achter die woningen liggen nog lege gronden die op hun beurt verkocht kunnen worden aan projectontwikkelaars. Binnen vijf jaar zal alles er hier anders uitzien." (ADA)