Vermeende dief vlucht van politie maar valt door dak

Tim Van der Zeypen
De politie van Mechelen-Willebroek heeft twee vermoedelijke dieven opgepakt. Dat gebeurde na een korte achtervolging waarbij een van hen door het dak viel. De twee werden ter beschikking gesteld van het parket.

Het duo, twee dertigers uit de omgeving van Brussel, werd opgemerkt op de afrit van de A12 in Willebroek. 

“Ze reden veel te snel”, vertelt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Hun wagen kon uiteindelijk in de Camille Huysmansstraat worden tegengehouden maar de inzittenden sloegen te voet op de vlucht.” Er volgde een zoekactie in de omgeving. Hierbij werd er een speurhond ingezet. “De hond volgde een spoor naar de Emiel Vanderveldestraat. Daar liep het spoor dood in de buurt van een garage”, gaat Van de Sande verder. “Bij de garage stond een ladder. Die werd gebruikt door een van de inzittenden om zich te gaan verstoppen op het dak.” Alleen bleek het dak niet stevig genoeg te zijn en viel de man door het dak. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis. 

Niet veel later kon de politie de tweede inzittende inrekenen. Hij lag verstopt onder een geparkeerd voertuig. De man werd opgepakt en meegenomen naar het politiekantoor. Samen met zijn kompaan werden ze ter beschikking gesteld van het parket. “De twee verplaatsten zich in een voertuig met een nummerplaat die eind december gestolen bleek te zijn in Anderlecht”, aldus Van de Sande nog. “In de wagen lag er verder ook nog inbrekersmateriaal. Het ging onder meer om schroevendraaiers en handschoenen.” Het materiaal en de wagen werden in beslag genomen. Het onderzoek wordt momenteel verder gezet. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Samuel Smausentich

    Ik begrijp die journalistieke voorzichtigheid niet. Die heeft het over vermoedelijk dieven. Gaat men nu ook al beginnen zoals in Frankrijk waar steeds geschermd wordt met het vermoeden van onschuld? Tijdens de Dutroux-affaire zou het journaille het nooit aangedurfd hebben om hem & de zijnen als vermoedelijke daders te bestempelen, in afwachting van hun proces.

  • Dirk Martens

    Naam noteren en weer vrijlaten. Dan kunnen ze morgen opnieuw beginnen. Wij dragen de factuur van de kliniek wel als voorbeeldige burgers.