Slachtoffer handtasdiefstal: "Nog altijd paniekaanvallen"

Vier twintigers uit Willebroek riskeren drie jaar cel voor een handtasdiefstal. Het slachtoffer, een jonge vrouw uit Willebroek, liep verwondingen op. "Ze heeft extreme paniekaanvallen", stelt haar advocate.

De feiten dateren van 18 februari 2017. De jonge vrouw was toen aan het wandelen op de Dendermondsesteenweg. "Plotseling probeerde een man haar handtas af te rukken. Het slachtoffer bood weerwerk, maar ze werd geduwd. Hierdoor viel ze op de grond", aldus de openbaar aanklager. Het slachtoffer liep lichte verwondingen op, de grijpdief sloeg op de vlucht. "Wat verder stopte een voertuig. De dief stapte in en de auto reed weg", zegt de aanklager. De wagen kon worden tegengehouden door de politie. In het voertuig zaten de vier beklaagden. Mert Y. (20) werd geïdentificeerd als dader, Erhan Y. (21) fungeerde als chauffeur van de vluchtwagen. Uit later onderzoek bleek dat de andere inzittenden de opdrachtgever en diegene die de buit verdeelde, naar schatting zo'n 120 euro, waren. Het slachtoffer ondervindt nog dagelijks hinder van die diefstal, klonk het pleidooi van haar raadsvrouw.

15.400 euro

"Ze heeft extreme paniekaanvallen en is steeds angstig. Ze heeft een posttraumatische stressstoornis en durft 's avonds of 's nachts niet meer naar buiten", luidde het. Er werd een schadevergoeding gevraagd van zo'n 15.400 euro. Vonnis op 8 november. (TVDZM)