Merci voor 't feestje, mannen!

6.000 INWONERS GAAN LOS OP GRATIS OPTREDEN DIMITRI VEGAS EN LIKE MIKE

Het marktplein staat afgeladen vol, klaar om er stevig tegenaan te gaan.
Marc Aertrs Het marktplein staat afgeladen vol, klaar om er stevig tegenaan te gaan.
6.000 Willebroekenaars sloten hun zomervakantie gisteravond af met een stévig feestje. Zij werden in hun eigen gemeente getrakteerd op 'Homecoming', een gratis optreden van de bekende dj's Dimitri Vegas en Like Mike. "De steun die we al jaren vanuit Willebroek krijgen, is gigantisch, dit feestje is het minste wat we konden terugdoen", klonk het.

De opbouw was al dagen aan de gang, het podium ronduit indrukwekkend. Het Willebroekse dj-duo palmde niet enkel figuurlijk, maar ook létterlijk de Kanaalgemeente in. "Vrijdagmiddag werd de festivalzone volledig afgesloten voor alle publiek, ook de winkels op en rondom het marktplein moesten even hun deuren sluiten. Zo konden de veiligheidsdiensten de omgeving heel vlot en volledig uitkammen, om ervoor te zorgen dat de 6.000 festivalgangers in alle veiligheid konden feesten", zegt burgemeester van Willebroek Eddy Bevers.

Marc Aertrs

"Ongelooflijk geschenk"

"Het programma startte om 17 uur, de toestroom kwam traag op gang. De eerste schooldag had hier waarschijnlijk wel iets mee te maken. Maar tegen 20 uur stond het marktplein goed vol, en daar kwam uur na uur alsmaar meer volk bij. De handelaarsvereniging bemande de toog, enkele winkeliers organiseerden bijkomende acties... Ook hier zat de sfeer goed. De organisatie verliep een hele avond lang vlekkeloos, als burgemeester kan je van zo'n ongelooflijk mooi geschenk alleen maar dromen."


Om 23 uur kwamen de Willebroekse broers het podium op, en ontplofte de boel helemaal. De kleine Mika Vandenmensbrugghe (7) volgde het hele gebeuren vanop de schouders van papa Olivier en mama An. "Wij zijn allebei muziekliefhebbers, ook Mika is intussen een grote fan. Hij volgt onder andere Tomorrowland op televisie, maar nu had hij de unieke kans om er zelf eens bij te zijn. Hij rustte de voorbije dagen wat meer omdat hij wist dat het laat ging worden. Hij weet maar al te goed wie Dimitri en Mike zijn, vroeger woonden ze tegenover zijn schooltje en wist hij altijd precies wanneer ze wel en niet thuis waren", lacht mama An.

En of Mika (7) zin had in z'n eerste feestje.
Marc Aerts En of Mika (7) zin had in z'n eerste feestje.

Helemaal 'af'

Niet enkel het publiek zelf, maar ook de broers genoten van de avond. "Het is altijd fijn om in België op te treden, maar dat we nu in Willebroek spelen maakt het helemaal af", klonk het. "De laatste keer dat we op dit marktplein stonden, dateert van de Kanaalfeesten 7 jaar geleden, net voor onze internationale doorbraak. Nu organiseren we feestje gewoon helemaal zelf (lacht). We vonden het belangrijk om deze gratis show aan te bieden, ten slotte hebben we waar ook ter wereld we speelden de steun vanuit Willebroek altijd gevoeld. Het is ook bijzonder om zoveel bekend volk in het publiek te zien staan: niet enkel familie en vrienden, maar ook oud-klasgenoten, kennissen en meer. We zakken sowieso nog regelmatig naar hier af, omdat onze ouders hier wonen, maar dan zien we al die bekende gezichten niet bij elkaar. We profiteerden ook van de gelegenheid om frieten te gaan eten bij 't Barakske, het frituur van Jenny en Rudi waar we vroeger vaste klanten waren. Willebroek blijft elke keer thuiskomen."


Vandaag doen Dimitri Vegas & Like Mike hun show in Willebroek nog eens over voor 6.000 Orange-klanten.