Man valt parkeerwachter aan: straf met uitstel

Het gerechtsgebouw
David Legreve Het gerechtsgebouw
Arnulfo R. uit Willebroek moet voorlopig nog niet naar de cel. De man uit Willebroek werd wel schuldig bevonden aan slagen en verwondingen tegenover een parkeerwachter. Hij kreeg een celstraf van zes maanden met uitstel.

Begin 2018 verliet R. De parking van dancing Willy’s Moustache. Daarbij reed hij volgens het parket vorige maand eerst een auto aan. “Toen hij wou doorrijden, hield een parkeerwachter hem tegen”, aldus het parket. “De parkeerwachter werd aangereden, meegesleurd op de motorkap maar raakte als bij wonder niet gewond.” Op basis van de nummerplaat en de beschrijving van de verdachte, kon R. geïdentificeerd worden. Op zitting vorige maand ontkende hij zijn betrokkenheid. Hij beweerde dat de parkeerwachter op zijn motorkap was gesprongen. De verdediging ging dan ook voor de vrijspraak. Alleen volgde de rechter de pleidooien van de verdediging niet. Hij veroordeelde R. tot een celstraf van zes maanden met uitstel. De geldboete van achthonderd euro werd effectief opgelegd. Het slachtoffer stelde zich burgerlijke partij. De burgerlijke belangen werden aangehouden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.