Man (41) riskeert zes maanden met probatie-uitstel voor weerspannigheid

Een advocaat in de correctionele zittingszaal van het gerechtsgebouw in Mechelen.
David Legreve Een advocaat in de correctionele zittingszaal van het gerechtsgebouw in Mechelen.
Een 41-jarige man uit Willebroek riskeert een celstraf van zes maanden met probatie-uitstel. De veertiger moest zich verantwoorden voor weerspannigheid tegenover de politie. Hij ging midden augustus 2018 door het lint en deelden naast een vuistslag ook enkele rake trappen uit aan een politie-agent.

De aanleiding voor het incident was een discussie met zijn stiefdochter én diens vrienden. Die waren ’s nachts thuisgekomen van de dancing en waren teveel lawaai aan het maken. “Er werd gevraagd om weg te gaan maar dat deden ze niet. Hierop werd de politie erbij gehaald”, klonk het op zitting. “Toen hij zijn gelijk niet kreeg, de politie ingreep en hij tegen de garagepoort werd geduwd, richtte hij zijn woedde naar een agent.”

Agressief

De politie moest de veertiger boeien maar beklaagde bleef agressief. Terwijl hij geboeid was, begon hij te trappen. Hij werd bestuurlijk aangehouden. Procureur des konings Lieselotte Claessens vorderde een celstraf van zes maanden met probatie-uitstel. De verdediging vroeg een opschorting of een werkstraf. “De vraag die we hier moeten stellen, is waarom hij ontplofte? De feiten worden overigens  niet betwist”, klonk het bij zijn raadsman. “Hij en zijn toenmalige vriendin gingen scheiden maar moesten wel nog noodgedwongen samenwonen. Omdat hun huis nog niet was verkocht. Dat zorgde voor de nodige wrevel.”

Een vonnis volgt op 13 mei. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.