Gemeente niet opgezet met afgelasting stratenloop

De stratenloop Grote Prijs Willebroek die gisteren zou plaatsvinden, is door organisator Thienpont Artists & Events op zaterdag afgelast. Er waren onvoldoende seingevers ter beschikking om de veiligheid van de deelnemers te kunnen garanderen. Het gemeentebestuur is hier niet mee opgezet. "Ondanks de inzet en voorbereidingen van onze diensten worden wij nu door de organisator geconfronteerd met deze plotse afgelasting. Als wij als gemeente hier vroeger van op de hoogte zouden zijn gebracht, hadden wij mogelijk nog de nodige helpers en vrijwilligers kunnen vinden om de loopwedstrijd normaal te laten doorgaan. Nu is het natuurlijk te laat", zegt schepen van Sport Ronny Somers (N-VA).


De gemeente zal nagaan welke onkosten er door haar diensten zijn gemaakt in de aanloop naar dit evenement zodat die kunnen teruggevorderd worden bij Thienpont, dat via een aanbesteding werd aangesteld. "We hebben alvast een dringend overleg gevraagd met de organisator zodat we toch nog de nodige toelichting krijgen over deze lastminute afgelasting. Wij willen ons alvast verontschuldigen bij de recreanten en de deelnemers die zich al hadden ingeschreven, dat zouden er trouwens niet veel zijn."


De organisator belooft dat alle ingeschrevenen hun geld terugzien en dat de Winterduathlon op het einde van dit jaar wel zal plaatsvinden. (AVH)