CVO Rivierenland kan uitbreiden dankzij nieuwe paviljoenklassen

Directeur Eddy Hancké bij de nieuwe gebouwen.
Foto David Legreve Directeur Eddy Hancké bij de nieuwe gebouwen.

250.000 euro bedraagt het prijskaartje voor de nieuwe paviljoenenklassen van CVO Rivierenland aan de hoofdzetel in de E.Anseelestraat in Willebroek. Het Centrum voor Volwassenenonderwijs kan hiermee verder groeien en ook anderen de kans bieden van de lokalen gebruik te maken.

Plaatsgebrek

"We konden het dagaanbod van onze cursussen niet uitbreiden door het gebrek aan beschikbare lokalen. Daarom gingen we vorig jaar op zoek naar een oplossing, en de raad van bestuur van Scholengroep Rivierenland was bereid deze paviljoenklassen -4 leslokalen een een bureau- te plaatsen", zegt directeur Eddy Hancké.


"De nieuwe klassen zijn al elke ochtend bezet door 3 groepen, vooral anderstaligen en senioren. Onze bezettingsgraad is meteen 50 procent, we willen dit graag verder optrekken naar 80 tot 85 procent. Daarom gaan we een 'Open leercentrum' opstarten, samenwerken met de VDAB, het OCMW, Unizo en meer. Ook verenigingen kunnen bij ons terecht om tegen een democratische prijs een lokaal te huren voor lezingen, activiteiten en meer." (EDT)