Brielenbrug krijgt nieuwe asfaltlaag

Werken vanaf 9 november moeten storingen vermijden

De Brielenbrug in Tisselt krijgt een nieuwe asfaltlaag.
Foto David Legreve De Brielenbrug in Tisselt krijgt een nieuwe asfaltlaag.

De Brielenbrug in Tisselt (Willebroek) krijgt een lichtere asfaltlaag, om storingen in de toekomst te vermijden. De Vlaamse Waterweg plant de werken van 9 tot en met 11 november, de brug wordt tijdens de klus afgesloten voor het wegverkeer.

“De huidige asfaltlaag werd op de Brielenbrug aangebracht na de herstellingswerken in 2014. Toen vonden nog heel wat andere ingrepen plaats, die allemaal samen het brugdek aanzienlijk zwaarder hebben gemaakt”, zegt Kevin Polfliet van De Vlaamse Waterweg. “Dit gewicht zorgt voor problemen: we kampten al meermaals met pannes door overbelasting van het hijsmechanisme. Om die storingen en de hinder en veiligheidsrisico’s die ermee gepaard gaan, in de toekomst te vermijden, wordt de huidige asfaltlaag nu vervangen door een dunner exemplaar. Het brugdek wordt zo meteen vier tot zes ton lichter. De aannemer start op vrijdag 9 november om 20 uur, de werken zullen normaal gezien duren tot zondag 11 november om 18 uur. Het wegverkeer moet de omleiding volgen, fietsers en voetgangers kunnen de brug gewoon blijven gebruiken.”

De Brielenbrug in Tisselt is al enkele jaren het ‘zorgenkindje’ van De Vlaamse Waterweg. De brug verzakte tijdens asfalteringswerken in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 september 2014, en werd een week later volledig verwijderd voor herstelling. Er zat voor de inwoners van Tisselt niets anders op dan met de veerboot het Zeekanaal over te steken. Pas drie maanden na het incident keerde de Brielenbrug eindelijk terug, sindsdien kampt ze met pannes.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.