BIN Kebbingen II officieel opgestart

Willebroek heeft er een derde BIN of 'buurtinformatienetwerk' bij. Burgemeester Eddy Bevers (N-VA) en adjunct-korpschef Kris Collaert ondertekenden gisteren het charter van BIN Kebbingen II.


"Onze twee reeds bestaande BIN's kennen een enorm groot succes, naast dit derde exemplaar zitten er nog twee andere BIN's in de opstartfase", klinkt het."Een BIN is een samenwerkingsverband tussen inwoners en de lokale politie binnen een bepaalde buurt. Het initiatief om een BIN op te richten komt steeds vanuit de buurbewoners zelf -dit keer een al bestaand wijkcomité- die worden ondersteund door de overheid en de politie", klinkt het. "Een BIN moet het algemene veiligheidsgevoel in een buurt verhogen en het contact en de communicatie tussen inwoners en de politie verbeteren. Zo zijn BIN's al erg efficiënt gebleken in de strijd tegen onder meer woninginbraken."


BIN Kebbingen II telt 292 woningen en 750 inwoners, de bewoners van 54 woningen sloten zich nu al aan. eDe BIN-leden engageren zich om abnormale feiten, gedragingen en personen onmiddellijk door te geven aan de meldkamer van de lokale politie Mechelen-Willebroek. Dit kan de klok rond. De politie zal van haar kant BIN-berichten verspreiden naar de BIN-leden, dit kan met gesproken berichten, sms en e-mail afhankelijk van de dringendheid. Zo zal een verdacht individu dat om drie uur 's nachts plots in een groot aantal woningen het licht ziet aangaan, weten dat hij beter kan vertrekken."


Het volgende doel is om in Willebroek-centrum een BIN-Z op te starten, een BIN-netwerk specifiek voor zelfstandigen. (EDT)