Ga naar de mobiele website
^ Top

Bezorgscooter van bakkerij Bakplezier gestolen

Enya Swinnen bij de aanhangwagen die wordt gebruikt om het brood van de bakkerij te vervoeren.
Foto Tim Van Der Zeypen Enya Swinnen bij de aanhangwagen die wordt gebruikt om het brood van de bakkerij te vervoeren.
Dieven zijn in de nacht van donderdag op vrijdag ervandoor gegaan met de scooter van de Willebroekse bakkerij Bakplezier. De uitbaters zitten met de handen in het haar. Zij gebruikten de scooter immers om het brood te bezorgen.

Elke ochtend vertrekt de zaakvoerder met een volgeladen aanhangwagen achteraan zijn scooter op ronde. "Hij brengt het brood tot bij de mensen en vult intussen onze broodautomaten aan", vertelt bakkersdochter Enya Swinnen. De scooter die normaal gezien altijd vooraan de winkel geparkeerd staat, verdween donderdag- op vrijdagnacht met de noorderzon. De bakker moest dus halsoverkop een oplossing vinden om het brood te bedelen. "Met een andere scooter heeft hij zijn ronde gedaan. Maar uiteraard ging dat veel trager gezien hij het brood in zakken moest steken en hij er daardoor veel minder tegelijk kon meenemen", aldus Enya.


Uiteindelijk sloeg de bakker erin om al het brood op zijn eindbestemming te krijgen.

Wrang gevoel

Toch blijven ze met een wrang gevoel achter. Ze dienden inmiddels klacht in bij de lokale politie. Die startte een onderzoek. De daders zijn nog spoorloos. "Voorlopig redden we ons wel. Maar op termijn moeten we ofwel een nieuwe scooter kopen of een trekhaak installeren op onze tweede scooter", besluit Enya.


(TVDZM)Meld een bug