Agent ligt wakker van aanval agressor

Een agent van de politiezone Mechelen-Willebroek heeft gisteren een morele schadevergoeding gevraagd van 500 euro. De agent heeft het moeilijk nadat hij werd aangevallen door een agressor.


Volgens zijn raadsman François De Keersmaecker lag de politieman na de feiten zelfs enkele nachten wakker. In januari 2016 werd de agent samen met een collega in Willebroek aangevallen door een agressor. De feiten speelden zich af tijdens de nacht. Even over 3 uur merkten de agenten een verdacht voertuig op. Hierop besloten de inspecteurs om de auto aan de kant te zetten en de bestuurder te controleren. Dat verliep moeizamer dan gedacht. De autobestuurder, later geïdentificeerd als Mario M., moest uitstappen, maar weigerde. Toen hij dat na lang aandringen toch deed, haalde hij uit naar de agenten. Een agent werd geraakt.


De beklaagde is geen onbekende voor het gerecht. De man heeft een gevuld strafregister en is al een keer veroordeeld voor geweld tegen de politie. Hij liet verstek gaan. Het parket vorderde de maximumstraf: een celstraf van zes maanden en een geldboete van 1.200 euro. Vonnis binnen de maand. (TVDZM)