Wijnegem (Shopping) Casting Center

MODELLENBUREAU ZOEKT NIEUWE HEIDI KLUM TUSSEN 100 KANDIDATEN

Een kandidaat-model krijgt uitleg van de jury in het Shopping Center.
Klaas De Scheirder Een kandidaat-model krijgt uitleg van de jury in het Shopping Center.
Opvallend veel mooi volk zaterdag in het Wijnegem Shopping Center. Het bekende modellenbureau Metropolitan Models organiseerde er een casting voor nieuwe mannelijke en vrouwelijke modellen. Meer dan 100 jongens en meisjes kwamen er hun kans wagen en hoopten in de voetsporen te treden van Claudia Schiffer en Heidi Klum.

Claudia Schiffer, Eva Herzigova, Heidi Klum: het zijn maar enkele van de wereldberoemde modellen die de voorbije decennia door Metropolitan Models werden gelanceerd. In zijn zoektocht naar nieuw talent organiseert het modellenbureau ieder jaar een aantal castings in België en Luxemburg. Na Brussel, Luik, Luxemburg en Kortrijk streek Metropolitan Models vorige zaterdag neer in het Wijnegem Shopping Center.

Fleur Verbeeck (20), klaar voor de fotoshoot.
Ben Conaerts Fleur Verbeeck (20), klaar voor de fotoshoot.

Talentenscouts

Honderd kandidaten hadden zich vooraf ingeschreven, al doken er op de dag zelf nog een aantal andere modellen in spe op. Jongens en meisjes die in het winkelcentrum aan het shoppen waren, maar door de scouts werden opgemerkt en gevraagd om deel te nemen.


"We kijken in onze casting onder meer naar het lichaam, naar de grootte, naar het profiel van het gezicht en naar de lengte van de benen", legt juryvoorzitster Patricia Rommelaere uit. "Voor meisjes is er een minimumlengte van 1,74 meter vooropgesteld, voor jongens 1,84 meter. Maar het allerbelangrijkste is de X-factor. Dat kan je niet uitleggen. Dat moet je zien."

Dankzij mama en papa

Elke deelnemer werd zaterdagnamiddag dan ook uitvoerig bestudeerd en gefotografeerd. "Achteraf bekijkt de jury alle foto's en maken we een selectie van minstens tien kandidaten. Zij mogen samen met de beste modellen van de andere castings door naar de halve finale op 21 oktober. De grote finale vindt plaats op 14 november in Tours & Taxis in Brussel. Uiteindelijk is het onze bedoeling om vijftien jongens én vijftien meisjes een modellencontract aan te kunnen bieden", aldus Rommelaere.


De 20-jarige Fleur Verbeeck uit Berendrecht was met haar 1,74 meter net groot genoeg om haar kans te wagen. "Het was nochtans niet mijn bedoeling om deel te nemen, maar mijn papa en mama hebben me aangemoedigd", glimlacht ze. "Ik zou het wel leuk vinden om model te kunnen zijn als bijverdienste. Maar eigenlijk doe ik vooral mee om te zien hoe ik het ervan afbreng. Ik heb geen enkele ervaring als model en ik heb ook niets speciaals voorbereid. Ik ben gewoon opgedaagd in mijn dagelijkse outfit. Ach, we zien wel." De 17-jarige Quinten Kasch uit Kortenberg wilde aanvankelijk meedoen aan de casting in Brussel. Toen hij die noodgedwongen moest afzeggen, kreeg hij van Metropolitan Models de uitdrukkelijke vraag om deel te nemen in Wijnegem. "Daarom ben ik ook gekomen", vertelt hij. "Maar ik heb nog niet zo veel ervaring als model. Ik weet dus niet wat je precies wel of niet moet doen. Ik denk dat het belangrijk is om zo natuurlijk mogelijk over te komen. Stress is de grote boosdoener. Het zou natuurlijk mooi zijn om een contract te krijgen. Maar ik blijf nuchter. Als het me niet lukt, is het ook zo."