Veel volk op beurs met lokale jobs

Bezoekers lezen vacatures die uithangen.
Foto Benoit De Freine Bezoekers lezen vacatures die uithangen.
Enkele honderden geïnteresseerden zakten gisteren af naar 't Gasthuis voor de jobbeurs. Een vijftien bedrijven uit Wijnegem stelden zich er voor en probeerden op die manier hun vacatures ingevuld te krijgen.

Ook de VDAB was aanwezig. Die nodigde de lokale werkzoekenden uit zich op de beurs voor te stellen aan de bedrijven. "Het is de eerste keer deze legislatuur dat we een jobbeurs organiseren. De vraag om een beurs te houden, kwam van de bedrijven zelf. Blijkbaar hebben zij wel wat vacatures openstaan die zij niet op de gangbare manier ingevuld krijgen. Ze zoeken vooral laaggeschoolde arbeiders die bereid zijn een intensieve opleiding te volgen", vertelt schepen voor Lokale Economie en Tewerkstelling Leen Wouters (N-VA).


Naar de beurs kwamen zowel werkzoekenden als mensen die een andere baan wilden vinden. "Op de beurs vond je enkel plaatselijke bedrijven. Ideaal om een job dicht bij huis te zoeken. Hoewel het enkel om Wijnegemse bedrijven ging, waren hier toch ook een aantal bezoekers van buurgemeentes", vervolgt schepen Wouters.


Volgens de schepen gaat het in Wijnegem trouwens goed met de werkloosheidcijfers. "We zitten hier natuurlijk met het Wijnegem Shoppingcenter en het bedrijventerrein, wat maakt dat er veel jobgelegenheid is voor een relatief klein actief bevolkingsaantal." (ADA)