Rechter wijzigt acht jaar cel voor gewapende overvaller in beroep naar vrijspraak

Het Antwerpse hof van beroep heeft zes twintigers veroordeeld die in wisselende samenstelling in totaal veertien gewapende overvallen hebben gepleegd. De bende viseerde vooral supermarkten en winkels. Eén verdachte die in eerste aanleg acht jaar cel had gekregen, is nu vrijgesproken.

Het merendeel van de overvallen heeft de bende gepleegd tussen februari en mei 2015. De bende sloeg toe in Aldi-filialen in Schilde, Deurne en Lede, Blokker-winkels in Deurne, Zandhoven en Boom, een Carrefour in Deurne, een Kruidvat in Deurne, de McDonald's van Wijnegem, een krantenwinkel in Berchem en een kapsalon in Antwerpen.

De kopstukken kregen tien jaar cel. De meelopers kwamen er af met drie jaar. Ibragim I. die in eerste aanleg acht jaar had gekregen, krijgt nu de vrijspraak. Advocaat Sahil Malik: "Mijn cliënt Ibragim I. was veroordeeld op basis van een DNA-spoor dat de speurders op een jeansbroek hadden gevonden. Die jeansbroek lag in een vluchtauto. Volgens het hof is de link tussen de broek en de overvallen niet bewezen." Ibragim I. is in een ander dossier wel schuldig bevonden en kreeg daarvoor drie jaar cel. (PLA)